A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Suzuki » Liana (2001-2007)

Liana Suzuki Liana 1.6 GS CD AT 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

A világ legtökéletesebb autója!

Szöveges ítélet

Amikor megvettük, olyan autót kerestünk, amelyik minden szempontból a legtökéletesebb volt számunkra. Igen-igen elhibázottnak tartom mind a mai napig, hogy a Magyar Suzuki Rt. nem importál többet a Liana-ból. Szerintem bőven megfért volna a piacon az SX4 mellett. A Liana olyan kényelmet, felszereltséget mutatott fel (pl. CD vagy fűthető ülések), annyira egyszerű és olcsó volt üzemeltetni - csak tankolni kellett, semmit mást -, amit számtalan modell megirigyelhetne. Pl. a német autók feláras kiegészítői, amelyek szerintem kész rablások (pl. az Opel: alapból kész fapados, igénytelen kivitel). A Liana-ban alaptartozék szintjén a kicsi kezű japánok apait-anyait beleadtak. A maga, bumfordi vonalvezetése, annyira egyedivé tette, hogy már szép volt, és amilyen formával senki más nem rendelkezett.
S legvégén egy megoldási javaslat a többi Liana-s rajongó számára. Olvastam itt a Népítéletben, hogy valaki olyan jelenséggel kínlódik, hogy nagyobb bukkanókon (pl. fekvőrendőr) áthaladva furcsa csuruszkoló hang hallatszik hátul a futőműből. Nekünk elől és hátul is hallható volt ez a hang. A Suzuki Hollós szervíze tudta a jelenség okát, egyszer tettek is a jelenség ellen, de nem lehet megszüntetni teljesen. Tervezési sajátosság és a következő oka van. A felfüggesztésben a futómű erőteljesebb lengése során a szilentblokkok azok, amelyek ezt a furcsa hangot adják. Ártalmatlan, bár kissé idegesítő jelenség volt mindvégig. Hogy pontosan mi súrlódik a szilentblokkal, nos azt nem mondták, de ott piszkáltak bele egyszer és aztán sokáig csödben volt a futómű.

Hibalista

- Soha semmi nem romlott el rajta mindaddig, amíg egy Opel Vectrás állat kinyomott a forgalmi sávomból: sávváltáskor egyszerűen nekem jött oldalról, fellökött és totálkárosra törte a világ legjobb autóját...

Ide hordtam szervizbe

Suzuki Hollós Budafok. A Hollós márkakereskedésben vettük, mindvégig odahordzuk minden szervízigényünkkel. De a totálkárosra tört autót ők sem tudták visszahozni az életbe, mert olyan horribilis összegbe került volna, amiből már 2 autót is lehetett volna venni. A teljes kár oroszlánrészét a kirobbant légzsákok és a légzsákok indításakor magát megöngyilkoló indítókomputer cseréje alkotta. Ha nem lett volna benne légzsák, még ma is élne az autó. Amúgy a légzsákok semmit sem segítettek, teljesen értelmetlenül és feleslegesen pukkantak ki. De ez nem a szervíz hibája...

Értékelése: 10

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Kényelem (10) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 12000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? Swift 1.3 GLX AT Következő autója? Suzuki SX4 1.6 GS AT
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (8.7/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Suzuki Liana 2001 (2001 - 2007)

További ítéletek (146 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)