Autók » Subaru » Leone (1984-1992)

Leone 1.8TURBÓS

Piroska, a farkas

Svájcból hozta az el?z? tulaj és nagyobb turbót rakott rá ami ezért el is szaródott de aztán én is nagyobbat raktam rá mert er?sebb volt vele:)
Volt még rajta sport légsz?r? meg sport kipuffogó és állítólag valamit piszkáltak a motorban is. Állítólag 175 lovas volt de szerintem a 150 LE volt a reálisabb ami nem sokkal több a gyári 137-nél és iszonyatosan félelmetes állattá tette az éppenhogy csak 1000kilós autót!
Eleinte járogattam vele a városban és a Bolgár ismer?sökhöz is el vitt bár a fogyasztása folyamatosan horror volt. Ha nagyon figyeltem akkor 11-12 litert, ha siettem akkor 17-20litert is evett. Terepen szerintem olyan 25lityinél állt meg de akkor alaposan túl is volt terhelve és valóban kemény helyeken járogattunk!
Aztán haza került a falunkba. A falu a bükkben van, innent?l kezdve melós autónak használtam. Ház felújítással foglalkoztam, szállított anyagot, sokszor 5személyt + 4-500kilónyi cementet. Néha bele értek a gumik a sárvéd?be...Apropó gumik: szereztem traktor mintás gumikat rá és többször voltam vele fát...hmmmm....hogyis mondjam szóval az erdész kapott egy kis lóvét és meg mondta honnan vihetek fát. Ez akkor vásárlás igaz?:)) Hátsó ülések nélkül majdnem plafonig raktuk fa rönkökkel és aztán nyögdécselve ugyan de haza vitt a 150 Ló.
Vitt szarvast is vadászaton és ett?l bizony nem lett jobb szaga.
A leg kritikusabb terhe akkor volt amikor be spájzoltunk egy meg sz?nés el?tt álló lakás építési bolt kínálatából. Nagyon olcsón vettünk járó lapokat és csempét, A cucc a teljes hátsó rész (utastér, csomagtér-ja ha nem írtam volna még:kombi volt) hosszában az ablakok közepéig volt fel tornyozva.Ez már sok volt neki de becsületesen lépésben meg tette velünk azért azt a 40 (f?leg hegyi) kilómétert....
Szerettem nagyon mert er?s volt és mindenhol el ment ahol csak kellett. Amikor le járt a m?szaki akkor már nagyon sok baja is volt meg rendesen ki is volt rohadva úgyhogy ment bontóba és jött helyette egy hosszú kocka patrol 3.3D, na az még egy külön történet!

- Féltengelyek,lengés csill, turbó feltölt?, futóm? többször(de sokat is kapott), akksi, elktromos extrák/de attól még ment/,küls?leg rohadások-horpadások-spoilerek széjjel gy?r?dve(de kit érdekelt?), kormányszervó, a belseje full le volt lakva.

Magam javítottam egy igazi autószerel? haverom a Pesta segítégével. Nem volt nehéz szerelni de az alkatrészek elég drágák voltak nekem és iszonyú körülményes volt a beszerzésük/pláne a bontottaknak/. A leg jobb volt amikor már tudtam, hogy ki fogom hajtani a lelkét és semmit nem költöttem rá(csak a benzinre egy vagyont). Így nem kímélve is ki húzta nagyobb gond nélkül majdnem egy évig.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1987
Előző autója? wartburg kombi Következő autója? NISSAN PATROL 3.3D És talán egyszer egy H1-es HUMMER:))
Verdikt (6.8/10)

Subaru Leone 1984