Autók » Rover » Vitesse (1976-1986)

Vitesse 2000, 2600, 3500 V8

Id?tlen id?kig!

Úgy 1993 környékén kerültem el?ször kapcsolatba az SD1-el, ugyanis Faterom vásárolt egy ´78-as 2600-t a bontóból. A kasztni érdekes módon teljesen el volt korrodálva. Ez a tény megdöbbent? egy ilyen autó esetében, hiszen a galvanizálás és a dupla lemezek minimális mérték? alkalmazása következtében húsz év általában meg sem kottyan neki. Kés?bb tudomásomra jutott, hogy vszín?leg csempészautónak használták és bizonyos okokból alvázvéd? helyett savval kezelték a küszöböt és a sárvéd?íveket. A motor síma járású és megbízható, de sajnos nem képes olyan menetteljesítmények elérésére, mint amire a mérete utal. Az eltöm?dött üzemanyagsz?r?n és a hibás AC pumpán kívül semmilyen komoly probléma nem történt az elkövetkez? 100,000 km alatt. A hengerfej hosszú, ezért hajlamos a vetemedésre ha túlmelegszik. Síkolás és tömítéscsere után tökéletes lett. 5 évig használtuk aztán megvásárolta az egyik cimborám.
1995-ben jutottunk hozzá egy V8 3500-as (´80) típushoz aut. váltóval. Kifogástalan karosszéria, er?s motor (pedig 1 bütyök hiányzott a v.tengelyr?l), lyukas kipszi (brutál hang). Kényelmes, tágas, és megbízható autó átlag 10 literes fogyasztással. Négy évig használtuk, ezalatt nem következett be semmilyen jelent?sebb hiba. A kormányszervó már a vásárlás id?pontjában is szivárgott, kés?bb pedig menthetetlenül kimúlt.
1998-ban vásároltam meg a jelenlegi is tulajdonomat képez? SD1-t. 1983 évj., 2000 ccm, négy henger. Extrák: riasztó, m?köd? klíma, 4 el. ablak, távirányítós kp. zár. alufelni, stb. Gyönyör? gyári fényezés, rozsdamentes karosszéria, szép bels?. A motor baromi gyenge, de tapasztalataim szerint az egyik legmegbízhatóbb szerkezet, ami SD-be valaha került. Nehezen lódul meg, de aztán elég jól megy.
A hibalista eme szekérre vonatkozik és természetesen nem tartalmazza a kopó alkatrészek felsorolását (pl. fékbetét, támcsap, szilentek, stb.)
Soha nem hagyott cserben, hidegben-melegben is pöccröff indult. A kasztni brutálisan er?s és a mai napig gyönyör?. Aki látott már ilyet, tudja mir?l beszélek: 22 év és rozsda csak az ajtók sarkainál!
Jelenleg V8-as motor durúzsol a gépháztet? alatt (2l-es gyenge volt a 1,5 tonnához, egyébként semmi gondja). Jól fogyaszt (kint kb. 9 liter), er?s mint egy mozdony, csendes és megbízható. A vez. tengelyt vmilyen relytélyes okból sajnos nagyon szereti:(( A kormányszevó fél éve beadta a kulcsot.
Jelenleg a garázsban pihen, ?rzöm a jöv? generáció számára az UTOLSÓ ANGOL ROVERT.

- Önindító (3000 HUF), generátor (kaptam ingyen egy márkatárstól), AC-pumpa (szénkefe-200 HUF), kipufogó (10000), kerékcsapágy, 1 db lengéscsillapító, kuplung mh. (2000 HUF), elektromos ablak.

Egyszer? szerkezet, ezért általában magam javítottam.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1983
Teljesítmény (3) Km vásárláskor 200000