A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Renault » Clio (2005)

Clio 1.2 16v 75LE

Igazi francia

Volt egy 14 éves Audi 80- om. Sajnos a városi forgalomban zabált de nagyon szerettem. Kényelmes, tágas, nagy dög volt. Eladtam. Kocsira szükség van. Végre medtehettem, hogy beleülhessek egy újba. Nem vágyom a száguldásra, városi használatra kell. Volt már francia autóm, nekem bejött. Ezért a választásom az új Clióra esett . Új forma, design meg még nem sok fut belőle. Az 1.2-es motor meglepően dinamikus és még klímával sem eszik sokat. Nem egy erőgép, de jól gyorsul, autópályán is lehet vele tartani a 140-150-et. Ha pirosnál jól rajtolsz mindenki mögötted marad. Az ülések kényelmesek, belsőtér hangulatos, minden kéznél van. Szervó kemény a fékek, sebváltó patent. Bár az 1-es nagyon rövid. A futómű egy kicsit kemény, pattogós. (Az Audi után) Csak pótkereket ne keljen cserélni. A pótkerék igazi franciás megoldás, zseniálisan szar.
A kerékméretet is szépen megoldották az okos fr mérmökök 165/65 r15-ös gumikra dobták rá a kasznit. A legritkább gumiméret ami csak létezik. Az alkatrészellátás lehet egy picit macerás, hiszen még új meg francia. Ettől függetlenül csak ajánlani tudom.

- Az alapjárat egy picit ingadozik. A motor néha nem egyenletesen jár. Az okos szervizesek azt mondják, hogy a műszeres méréshatáron belül van. Az autó jó. Annyit lehet tenni, hogy állítanak a szelephézagon. NEM ENGEDEM!
- De nem hagyom annyiban, mert a hibáról a gyárban is tudnak.
- Az alapjárat nem ingadozhat! Ha egy kedves Clió tulajdonosnak ehhez hasonló gondja lenne, ne hagyja annyiba.
- Megsúgták nekem, hogy a hiba elektromos. Ne engedjék, hogy belepiszkáljanak a hengerfejbe! Még tart a huzavona, hogy mit csináljanak vele. Ne kísérletezzenek a kocsimmal.
- Ha valaki nem áll a sarkára a szervizben azt madárnak nézik.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 6.5 l
Előző autója? 80 Következő autója? Nissan Note
Verdikt (7.2/10)

Renault Clio 2005 (2005 - 2007)

Ítéletek (55 db)

• Verdikt