Kedves Piroskám...
Budapest küls? kerületeinek áldatlan tömegközlekedési helyzete miatt döntöttünk úgy, hogy életünket könnyítend?, átszokunk a vonatra. Egy pici motorú, olcsó kisautót kerestünk, amit bátran(?) ott merünk hagyni az állomáson. Van egy keverék vadászkutyánk, hihetetlen mozgásigénnyel, az ? és magunk "kirándultatását" is meg kellett oldanunk (a már meglév? Yaris erd?járásra alkalmatlan). Kis 4-esünk tökéletesen bevált. Bármennyi R4-gyel találkoztunk, tulajdonosaik szerették ?ket. Nekünk minden okunk meg van rá: megbízhatóan szolgál minden nap, és egyáltalán nem kér sokat. A kis 850-es motor nem versenygép, de városban kell?en mozgékony, a többi autós el?zékeny velem(!, ezt a Toyotával ritkán tapasztalom), egyedül a négykerék-dobfékhez szükséges külön figyelem. Elképeszt?en praktikus a beltere, a hátsó ülést egy pár perc kivenni, szinte bármi belefér. A mai autókhoz képest valódi rugózása van, kényelmesek az ülései, és ahhoz képest, hogy a t?zfal túloldalán közvetlenül, bármely szigetelés nélkül, a motor fészkel, meglep?en csendes. A motorhang tipikus "régifranciakismotor", imádom. 110-zel már mentem vele (megkergetett egy kamion :) ), az egyenesfutása akkor is kiváló volt. Vádoljon az olvasó elfogultsággal, de nekem sosem okoz hatalmas törést, ha egy mai, modern autóból átülve vezetem a 4-est; egyszer?en mindenem átáll: a jobb oldali bajuszkapcsoló az index, ott a kilincsváltó, a tolóablak, az eserny?-kézifék, a pumpálós ablakmosó, stb. Egy külön világ. De így szeretem. Remélem még sokáig, nagyon sokáig ülhetek a vékonykarimájú volánja mögött.
- - egy alapos, korrekt karosszéria- és alvázjavítással, lakatolással, teljes fényezéssel kezd?dött a közös élet, a munka és az anyag min?ségét dícséri, hogy a télen is minden áldott nap használatban lév? autón csupán egészen apró korrodációs nyomok jelentek meg.
- - m?szakilag szinte semmi, néhány kontakthiba (irányjelz?nél az utólag beépített vonóhorog primitív vezetéktoldása miatt), évente 1-2 alkalommal porlasztó-, gyújtás állítás.
- - az eredeti(!) kuplungbowden és generátor megadta magát, csere ill újratekercselés
- - az idei m?szaki vizsga el?tt csupán a fékbetéteket kellett cserélni, beszabályozni, hibapont nélkül teljesítette a vizsgát (a feleségem, magam és mindenki biztonsága miatt kértem, hogy ha vmit találnak, dobják vissza; a vizsgabiztos kekec ember volt; de legyen is az!)
A korábbi gazdája m?szakilag közel tökéletes állapotban tartotta. Nekem csupán ezen állapot fenntartása a feladatom, a segítséget, odafigyelést, szeretetet (ez az autó azt is kér) a XVII. kerületi Papp autójavító szerel?it?l (no meg gazdáitól) kapja az autó - bárkinek bátran ajánlom ?ket!
| Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1980 |
| Kényelem | (9) | Használati időtartam | 2 év |
| Teljesítmény | (5) | Km vásárláskor | 116000 |
| Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 17000 |
| Szerviztapasztalat | (10) | Átlagfogyasztás | 5 l |
| Előző autója? | – | Következő autója? | – |
| Ennyire szerette | (10) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (7.8/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás