Autók » Peugeot » 205 (1983-1998)

205 1.8 XRD

A francia diesel...

Egy igazi "régi" francia dízel. A motorral soha nem volt panasz, nem állt meg, nem evett olajat, csak kifolyatta a szar tömítések miatt. 210000 km-el ugyanúgy ment, mint amikor csak 140000 volt benne.
Akármennyire hajtottam (már ahogy egy 60LE-s dízelt lehet) 4-4.5 liternél soha nem evett többet. Nyomatékos, de nem megy gyorsan, 140 körül már hangos, de nem is száguldozásra találták ki. Szervízt kétszer látott amíg nálam volt, sajnos ez meg is látszott rajta, de a legtöbb hibája minden autóban előfordul, ha használják. Nagyon kényelmes belső, csak igazából a szállítható személyek száma, és a valóság között elég sok eltérés van. 2 személynek tökéletes, 4 személlyel nem szívesen mentem messze vele, 5-el meg már ki sem próbáltam volna.:) Futóműve nem az igazi, féltengelyek gyakran fogynak, gyengék a rugói, és a nagy dízel motor miatt szar a fordulóköre, ráadásul szervó nélkül kellemetlen vele még parkolni is, pedig az autó mérete miatt ezt nem így gondoltam.
Minden hibáját összesítve visszasírom még gyakran a kis Peugeot-om, amit amúgy a mai napig látok az utakon.

- Féltengely
- Első sárvédők rohad
- El. ablakemelő (kábelek szar elhelyezése végett)
- Kp. zár
- Olajfolyás (tömítés miatt)
- Generátor

Nem tudom már hol volt, de csak sárvédőt cseréltek, meg generátort javítottak.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1990
Előző autója? Következő autója? Ford Orion 1.4i ´93