Szerethet? számkivetett
Igazából egy megbízható autó, és bár sokan fognak kiröhögni, én rajongok érte. Kb. 6-7 éves korától kezdve jöttek el? az apróbb hibák, addig csak a kopó-fogyó alkatrészek cseréje volt szükséges. Aztán ezeken a rohadt városi utakon elment az egyik lengéscsillapító, majd a bal els? stabilkar. Futóm?vel összesen ennyi probléma akadt. Kipufogót persze cserélni kell kb. 3-4 évente, ez tipikus Opel hiba. A karosszérián így a 9. évéhez közelítve megjelentek apró rozsdafoltok, de csak olyan helyeken, ahol a kavicsfelver?dések kikezdték. Az elektronikája tud érdekes dolgokat m?velni. Az ablaktörl? gyors fokozata hol m?ködik, hol nem... Viszont ki lehet ismerni, úgyhogy aki odafigyel, tudja melyik pillanatban kell kapcsolni, hogy m?ködjön :))
A központi zár az egyik ajtón elromlott, aztán kb. fél év-egy év után magától megjavult :)
Teljesítménye 100 lóer?. Nem versenyautó, különösen 3000-ig haldoklik a viszonylag nagyméret? karosszéria alatt. Afölött viszont tökéletesen alkalmas családi autónak is. Bár én 28 évesen nem családi autónak használom, így is nagyon szeretem. Kb. 200 km/h-ig bírja 2 személlyel és némi csomaggal. Fogyasztása szerintem nagyon jó, vegyes használatban simán elmegyek vele 8 liter alatt. Viszont olajat többet fogyaszt, mint más kocsik. Ez az ECOTEC motor miatt van. De azért ez sem veszélyes, simán tolerálható azért a kb. fél-egy liter benzinmegkakarításért.
Tudom, sokan fanyalognak, hogy Opel, te jó ég, gagyi.
Szerintem nem az. Szeretem a jó autókat, valamennyire értek is hozzájuk. Ennek ellenére azt mondom, hogy akinek nincs sportautós igénye, és nem tiltakozik kézzel-lábbal az Opelek ellen, nyugodtan vegyen ilyet. Szeretni fogja.
- Motorblokk tömítés (els? szériás autó, még papírból volt...), lengéscsillapító, stabil kar, kipufogó. Kisebb elektronikai problémák.
Opel Solymár
Opel Maxabo
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Vectra 1.6 karburátoros | Következő autója? | Valszeg egy Honda Accord, de csakis az új Vectra bumfordi alakja miatt. |
Verdikt | (7.3/10) |