Autók » Opel » Vectra (1988-1995)

Vectra 2.0i benzin-gáz, automata

Hibagenerátor

Kevés pénzért max 4százezer,kerestem kényelmes kisfogyasztású nagy csomagterű kocsit automataváltóval és így került sajnos látókörömbe egy 5ajtós klímás automata benzingázos Vectra a modellfrissítés utáni verzióból.A lényeg amit le lehet írni róla:nem bírja a használatot!Évente kb 50-60ezret megyek és ez nem arra lett kitalálva!Jó dolgok:A kocsi nekem tetszett kívülről,szép harmonikus forma,belül egyszerű volt de kényelmes,kárpitok szépek,műanyagok csúnyák,de összeségében megfelelő a térkínálat,rakodóhely is akad,családi kocsinak alkalmas,legalábbis ha családostúl akarunk állni az út szélén..A motorja is elvileg jó konstrukció,ami abban nyilvánult meg ,hogy vezérműszíjszakadás után sem lett semmi baja ,ami dícséretes,nem is értem miért nem ilyen minden kocsi(persze értem,jó bevétel az alkatrészeladás..)viszont külsőolajzású a motor,valahol mindig fojdogál.. Jól ment,ha nyomtam a gázt,az automatának volt egy sport és egy téli üzemmódja,mindkettő hasznos funkció volt,1esben 80ig gyorsult mert 4sebességes,és a hangja is szép sportos volt.Abs és 4tárcsafék ha éppen müködött akkor jól lassította a gépet.Mikor jó passzban volt akkor 10et evett gázból ami nem rossz érték.Ami rossz volt: szinte minden hónapban valami baja volt a kocsinak,annyit költöttem rá mint egy uj kocsi törlesztőrészlete,hol ez hol az romlott el,sajnos az utólagos gázrendszer is erősen ludas volt a dologban,Eleinte gázzal 10et fogyasztott,de volt hogy elérte a 18at is,aztán megint 10körül és összevissza ahogy jólesett neki.Benzinnel meg nem akart menni rendesen.Elötte is volt gázos kocsim annak nem voltak problémái,igaz az nem is volt feleslegesen telepakolva hibaforrásgeneráló elektronikai tyúkbelekkel és ic-kel.Többször volt különböző szerelőnél,amelyik javított rajta az is csak időlegesen,a nagy pénzt azért lehúzta,utána megint túlfogyasztott.Volt olyannál is aki csak lehúzni akart javítani nem volt képes,nagy duma az megvolt,de nekem kellett utána beindítani a kocsit,mert azt sem tudta megoldani,amúgy mesternek nevezi magát..A klíma is beadta az unalmast 1nyár alatt,az önindító meghalt egyik nap,és mivel automata,nem lehet betolni ezért igen kellemetlen órákat szerzett,a féltengelycsukló előjel nélkül eltört,szintén ott álltam kocsi nélkül,vízpumpa beállt,légtömegmérő meghalt,injektorok eltömődtek,acpumpa 2is bekrepált,reléje is bedöglött,ette a biztosítékokat,futómű sosem volt jó ,mindig valami lógott szélmalomharc volt javítattni,nem ezekre az utakra való,fékek berohadtak,motorból dőlt az olaj és égette is szépen ,szokásos helyeken korrodált a kaszni(sárvédők) ,automataváltó gyakran szervízmódba váltott és csigatempóban engedte a gyorsítást,gyakran letiltotta az indítást és úgy kellett egyik kézzel a váltót mozgatni másikkal indítani hogy elkapja,stb stb .Talán ha ráköltök 500ezret akor lett volna használható ,és ért volna 300at,de inkább eladtam az első embernek aki meg akarta venni,aztán ő is hamar lecserélte..

- Lengéscsillapító,üzemanyagszivatyú,injektorok,gázrendszer,féltengely,vízpumpa,vezérműszíjszakadás(nem okozott kárt!),klíma,klimahűtő,légtömegmérő,fütőventillátor,indítómotor,generátorszíjszakadás,gömbfejek,kopó dolgok..

Több helyre

Pirik Bp 19ker Határ út nonstop szervíze.Külön érdemes említésre.Méregdrágán vontat,lehúz a semmiért,a rossz alkatrészre azt mondja jó,a jóra hogy rossz,találgat az én zsebemre, és még beindítani sem volt képes a kocsit -nem is érdeke mert autómentős is-amit nekem kellett megoldanom az utcán szerszámok nélkül józan paraszti ésszel..

Fenntartási költség (2) Évjárat 1994
Előző autója? Következő autója? Vw
Verdikt (3.3/10)

Opel Vectra 1988 (1988 - 1995)