Autók » Opel » Astra (2004-2008)

Astra 1.4 Enjoy

A nagy kékség ( nem BKV busz )

négy és fél hónapot vártam rá és úgy adták át , hogy több szerencsét ... hát eddig nem jött be .
Talán legközelebb .
Tapasztalatok - minden hibáját leszámítva eddig nem rossz . Fogyasztásban nagyon jó . Ha nagyon öreguraskodom 6 alá megyek simán , de jól megnyomva sem nagyon kúszik 7ésfél fölé .
Az extra listákon a mai napig gondolkodom. Teljesen más van benne mint ami a keresked?nél fel volt tüntetve.
Ez benne lesz ? kérdésre a válasz természetesen igen , mikor keresem hol van a válasz , ehhez nem tartozik....
Minden összevetve 4.3 millió lett a vége . Ebb?l kaptam 500e árengedményt(?) illetve négy felnit téligumival mikor megkérdeztem , hogy kaphatok e vmi extrát a négyhavi pénzhasználatomért. Mivel ugye el?leget azt kell adni a kocsira....
Persze szerencsém is volt , mivel id?közben felment az ára és a klímát is kivették az alapfelszerelésb?l. A Plus csomagot és a metálfény felét megkaptam ajándékba.
Azért nem rosszul alkudtam , ugye ? :-)

- Nos ez egy féléves autó :
- Pénteken átveszed este ötkor .hétf?n reggel te vagy az els? a szalonban , a keresked?re szívbajt hozva.
- Beázott a bal háts? lámpatest , áll a víz benn - csere
- Két hét múlva ismét , a küls? h?mérséklet mutató konzekvensen 15,5 celsiust mutat .. - csere
- egy hónap múlva - indításkor szörny? zaj - önindítócsere
- ma ismét megyek - negyedéig mutatott a benzinszintmér? - naná , hogy elfogyott a benzin . :-)
- kiégett a bal els? fényszóróm ........
- a kocsim 5 és fél hónapos !!!!
- Itt vagyok ismét , elmúlt 1 éves , közel a 15ezer km- hez .
- Természetesen a hibalista nem ért véget :-)
- Keresztez?dés , szeretnéd pakolni az egyes sebességet , és hoppp.... beesik a kuplungpedál . Az autóban az összes visszajelz? kigyullad , motor lehal . Visszagurultam , szerencsére emelked?n voltam , Sárga Angyal , Assistance hív .
- Anygal érkezik 3 óra múlva , tanácstalan . Olajfolt nincs a kocsi alatt , a kuplung nem m?ködik . Assistance küldi a trélert. Vasárnap 30k kaució az egyébként INGYENES csereautóért . 200 ezret futott szakadt Nissan . Persze csontszáraz tankkal. Hétf? reggel Opel service , idegeskedés . Mondja a munkafelvev? pofa , hogy elszakadt , vagy kiakadt a bowden . Mondom neki az király , mert hidraulikus kuplungja van.
- Még szerencse a szerel? tudta mit keressen. Eltört egy m?anyag közbens? cs? ( gyári hiba, ennyit bírt állítólag ) és megtartva a nyomást széjjelvágta a kapcsolatot a tárcsa illetve a motor között. 20 perc alatt kész , kocsi csillogóra mosva átad.
- Bele sem merek gondolni mi történik , ha el?zés közben , szerettem volna visszakapcsolni és ott száll el az egész.
- Konzekvensen kiég a jobb els? izzóm . A fenti eset óta 2x. Kicserélni házilag ? Kínszenvedés , ?rület .
- Kedves Totalcar , nem lenne kedvetek izzólámpa csere tesztet készíteni ? Vegyétek bele a H-s Astrát , megéri :-)))
- Szervíz véleménye - Opel betegség , anyád -mondom ...
- Ja , és hova t?nt fél liter olaj a motorból ? ;-)
- 2006 április - 24ezer km-rel ELADTAM !
- nemsokára jön az ítélet az új autómról ..........

Opel Kiss Gerencsér

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004