Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 2.0 CDX

Egy igazi családi igásló

"Leharcolt" autóként vettem, így tisztában voltam azzal, hogy kell majd költeni rá, nem is keveset. Gyorsan rendbe raktam, illetve rakattam és azóta egy kormánymű olajszivárgást, valamint a kopó alkatrészek cseréjét leszámítva nem volt vele különösebb gondom, pedig egy időben tényleg sokat mentem vele.

Hosszú távolságok is lazán megtehetők vele, szerintem az ülései kényelmesek, és jól beállítható a vezetési pozíció is. Az utastér csendes, főként, ha jól választunk gumiabroncsot. Az enyémben manuális klíma van, de ez is teszi a dolgát rendesen, a nyári "negyven fokokban" is képes tűrhető hőmérsékletet produkálni az utastérben. Ha már szellőzés, meg kell jegyeznem, hogy azért itt nem minden stimmel, mert az ablakok iszonyúan hajlamosak a párásodásra, amit csak a légkondi bekapcsolásával lehet eltüntetni. Télen ez elég izgalmas mutatvány, még a fűtés ráadása mellett is, főképp, mert a dízeleknél - mint az enyém - jócskán kell idő, amíg langyos lesz a fűtőradiátor.

A kocsi motorja kétezres gázolajos, az erősebb fajtából. A mai dízelekhez képest"faék" egyszerűségű, de nincs okom panaszra. Nekem kellően nyomatékos, ami mellett az 5-5,2 literes vegyes használatú átlagfogyasztás igazán jónak mondható. Sík úton, egyenletes menettel, 90-es tempó mellett megelégszik akár 4,5 liter gázolajjal is 100 kilométeren, és ez nem labor eredmény!

A kocsi gyenge pontjai az első futómű, a rozsdásodásra hajlamos küszöbök, kerékjárati ívek, a törésre hajlamos vezetékek (ajtóknál).

Nekem végül is nagyon bejött a kocsi, nem fiatal, elég sokat futott, de azt gondolom, még kiszolgál egy darabig.

- - hengerfej tömítés csere a megvásárlást követően szinte azonnal (ezzel a hibával vettem), - - hengerfej csere, mert az egyik izzító gyertya bele volt törve, és nem lehetett kirobbantani sem (ezzel a hibával vettem), - - szélvédő "beburékosodott", nappal szemben szinte semennyire sem lehetett átlátni rajta, cserélni kellett (ezzel a hibával vettem), - - a középső kijelzőnél pixelhiba (ezzel a hibával vettem - használhatatlan volt, de így legalább egy Veramon MID-et kapott), - - fűtéscsapot cserélni kellett (ezzel a hibával vettem), - - első futóműnél gömbcsuklókat, toronycsapágyakat cserélni kellett 200000 km-nél, - - kormányművet cserélni kellett 200000 km-nél, - - valamennyi fékbetétet és a hátsó féktárcsákat, főfék hengert cserélni kellett 280000 km-nél , - 250000 forint felett kellett ráköltenem, viszont nagyon olcsón vettem, így összességében a piaci árhoz képest nem nagyon kellett zsebbe nyúlnom.

- amit megtudtam magam csinálni, azt magam szereltem,- kisebb munkákat ismerős szerelő a településen, ahol lakom

Takács Autószerviz - Alsópáhok

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Előző autója? S40 1,6D Következő autója? DUSTER II.
Verdikt (9.1/10)

Opel Astra 1998 (1998)