A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Nissan » Terrano Ii (1993)

Terrano Ii 2,4 i 12 V 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Kellemes csalódás

Szöveges ítélet

Akaratomon kívül került hozzám,egy másik autómba számoltam be.Kellemeset csalódtam az autóban.Nekem eddig a Mitsubishi Pajero volt "az autó" a terepjárók között.De ami utoljára volt Pajerom egy 1998-as gömbölyű,az már egy kalap szar volt a kocka Pajerokkal ellentétben.A Terrano annak ellenére,hogy kívül kisebb,mint egy Pajero,sokkal kényelmesebb és belül is nagyobb.A család is jobban szerette a szűk és kényelmetlen Pajero után.Az autóban a 2,4-es benzines,hengerenkénti injektoros és 12 szelepes motor volt.Benzines létére igen jó nyomatékú ez a motor.És utazni is kényelmesebb vele,mint hasonló kaliberű diesel társaival,amikben 120 km/ó-nál már nem lehet beszélgetni.Ez meg mint egy személyautó,a 120-at meg sem érzi.Egy hidrotőke kezdett rendetlenkedni benne:néha városi használatkor csattogás hallatszott a szelepektől.De ha huzamosabb ideig nagyobb fordulaton ment az autó,akkor elhallgatott.Valószínű hogy ekkor több olajat kapott a hidrotőke.Szétszedtem,megnéztem és az első kipufogószelepnél megtaláltam a hibát.Kicseréltem a szelephimbát kompletten,mert külön nincs hozzá hidrotőke.A hiba megszűnt.
A vezérlése láncos az autónak,nem kell kínlódni a vezérmű szíjjal,viszont ha a motorból csattogó hang jön,akkor érdemes ellenőrizni a vez.láncot és ha kell cserélni.Ez a szett gyáriban kb. 70.000 Ft.Nekem nem kellett cserélnem.
Egy gondom volt még az autóval:egyszer egy sáros földes úton történt amire még nem volt példa.Egy mélyebb sáros részen akartam(persze családostul) átmenni és az autó bentragadt,akár hova kapcsoltam az összkerék karját.Haza,mosás,első kerékagy szétszedés.Semmi rendellenességet nem láttam,ezért irány a Nissan képviselet.Ott a fő szervízmester segített,elmondta hogy a két félből álló kapcsológyűrű szokott elkopni,valószínű itt is ez van.Ha kicserélném újakra,akkor valószínű hogy jó lenne,de ez 52.000 Ft a két oldalra.Hazamentem,lemostam a kerékagy alkatrészeit,ahova kellett(!) oda friss zsír került,összerakás és próba.Töltésoldal vizes fűvel:kapcsolás összkerékbe+felező,úgy ment fel mint a szél!A hiba megszűnt!Azóta is jó!Nesze neked 52.000 Ft!A hiba oka valószínű hogy az volt hogy a kapcsológyűrűk belül zsírosak voltak és ahelyett hogy összekapcsoltak volna,elcsúsztak egy máson,mivel ez a rész előtte úszott a zsírban,ezért lett jó tisztítás után.
Az autó nem korrodált,13 éves kora ellenére sem.A fogyasztása 11-13 liter között mozgott.A 13 liter télen,csak városi közlekedésnél volt.Csak hát a mai üzemanyag árak miatt(és a pénztárcám miatt) nehéz volt a fenntartása,de ez az összes terepjáróra igaz,akár diesel,akár benzines.
Eladásának oka:nem volt már rá szükség.

Hibalista

- 1 db szelephimba+hidrotőke=23.000 Ft(gyári Nissan)

Ide hordtam szervizbe

saját magam

Értékelése:

Fenntartási költség (5) Évjárat 1995
Kényelem (7) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 201000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 7000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 12 l
Előző autója? Mitsubishi Pajero 2,5TD Következő autója? ???
Ennyire szerette (7) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Nissan Terrano Ii 1993

További ítéletek (25 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)