A walesi kemping király
Előszónak elnézést kérek az ékezetek miatt. Angol billentyü kiosztásom van. Próbálok azért oda figyelni.
A kocsit tavaly vettem és két évig tervezem használni. Az autót a páromnak szántuk munkába járáshoz ami napi 10km es távot jelent. Valamint hétvégi kirándulásokhoz. Elötte egy Ford KAval jártunk de az egy guruló koprsó igy megválltunk tőle.
Az autót mintegy £1750 ért sikerült megkapni új aksival és 3 hónap garanciával.
Külső:
A fényezése már eléggé megkopott de ez a sötét kék szin nagyon jól áll a kocsinak és nem koszolodik annyira. Elötte fekete ill fehér autóm volt mindketőt hetente kellet mosni. A 16-os kerekek szépek bár a gumi méret nem egy gyakori méret igy elég nehéz volt rá normális, nem túl drága papucsokat talani. A gyári sötétitett hátsó üveg nyáron ill. kempingezésnél nagyon jól jön. A lámpát már kiszivta a nap igy az elég ronda de a felül pozicionált fényszorok nagyon jól bevilágítanak mindent. A béka szem formavilággal meg lehet békélni, én még keresem a zent :) A kilátás pazar a hatlmas ablakokon és a tükrökön keresztül. PARKOLÓ BAJNOK lett a csajom is :DDD.
Belső:
Rossz:
Alapvetően funkcionális és unalmas.
A félbőr üllések hosszú úton kényelmetlenek de egy alibabáról rendelt £5-os derék támasz már megoldja a bajokat.
6 lemezes hifi jól szól bár néha nem lehet kormányról vezérelni egy on/off megoldja a bajokat.
A multikormány gombok nem világitanak a sötétben.
A sebesség függő kormány nagyon jól reagáll de a Nürburgringen azért ezzel elvérzel.
A kilométer óra nagyon puritán
Az ajtók rakodó zsebei picik
Jó:
Felszereltégeben verhetetlen a kategóriában
4 automat ablak, fűthető motorosan behajló tükrök, digit klima, eső szenzor ablaktörlő, atutomata lámpa, 3 szivargyújtó,
Nagyon jól variálható beltér, kempingezésnél el tudunk benne aludni (185cm) mert a padló lemez egy sikban van.
Hatalmas, HŰTHETŐ kesztyűtartó
Anyós üllés alatti tartó fiók
Öt db pohártartó
ABS ESP légzsákok
Ködlámpa
stb
Egy tető ablak még jó lenne de a hatalmas tükrök kárpotólnak.
Hatjás:
Az 1.6 os láncos motor nagyon megbizhatónak bizonyult eddig. Teljesiményével megvagyok elégedve. Fogyasztása kiváló (7-9) még városban is. Autópályán van benne erő rendesen ,mondjuk 110 körül már megjön a hangja. A váltó nagyon pontos de a hangolása pocsék. Az elő nagyon rövid a hatodik meg iszonyatosan hiányzik belőle.
Összeségében egy nagyon szerethető autó, hála a felszereltségének. Lehet hogy egy kevésbé felszerelt modell már nem tetszenne. 1.6os motorral autópályán és városban is jól teljesít. Méretéhez képest hatalmas beltérrel. A lényeg hogy a szörf deszka elfér benne.
- Megvétel után lengőkar csere (£90), 4 új gumi(£260), első fék tárcsa fék pofákkal(£120). - Egy hónapja valami kotyog a kormányműben (kivasaltam egy rokát 130al) ami zavaró, utána kellene járnom mi az de időhiány miatt nem sikerült még. Valószinüleg kormány rúd.
AJ automotive, Southend-on Sea
Bells Tyre Center, Southend-on Sea