Autók » MG » F, Tf (1995)

F, Tf 160

Pom Pom és Pepin bácsi

Az autó lényegét megérteni leginkább a fikciók világából vett premisszákon keresztül lehet. Elsö premissza maga Pom Pom, aki bámulatosan tudja változtatni alakját. Mindennek ellenére az ö transzformációs képessége is csupán köszvényes ipari tanulói mélységben van az MG karakter változtatási képességei mögött. 3000-es fordulatig pörgetve baráti városi kisautó 7 liter körüli vegyes átlaggal. A második premissza pedig legyen Pepin bácsi a Sörgyári capriccio-ból, aki szerint "ha unatkozik, vásároljon mosómedvét". Nos szerintem MG TF-t, s ha már megetette, pörgesse a fordulatszámot böszen 3000 fölé, így sem fog 8 liter felett fogyasztani. Viszont a szük erdei utak kanyarjaiban elképesztö magabiztossággal lehet vele repeszteni, esetleg lámpánál egy jól sikerült indulással az addig önmagukat felkentnek hitt magabiztos fiatal versenyzök arcára fel lehet csalni a liliomos Márialeányok szerénységét és a többi, és a többi. A formális logika szabályai alapján a premisszák után illik némi következtetésnek jönie, s bár szubjektív, de íme: aki anglomán (és jót mosolyog néha a "nézmá vazze, ott egy ferrári..." szövegen a tipus ismeretlensége és ritkasága miatt), imádja a dinamikus nyitott tetös autózást kissé puritán belsö klisék között, de annál szebb külsö attributumokkal, igazi autós egyéniségben, az el ne szalasszon egy ilyen autót. Nota bene: adrenalin injekciókért sem kell majd a körzeti orvost látogatni, mitöbb diszkréten felvirágozva, esküvöi autóként is gyönyörüen mutat, ráadásul magam vezethettem a templom bejáratig. Kell ennél nagyobb élvezet a szolíd magamutogatási vágy kabrióörületbe nemesült manifesztációjának...?

- Semmi - mindössze 1 akkumulátor lemerülés

Wallis - bár nem a kimagasló reputációjukról híresek, nekem hibák híjján szerencsére nem volt bajom velük azon kívül, hogy kissé lassuak.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Rover 825 Következő autója? Remélhetöleg ugyanez veterán koráig