Nagyon kényelmes,de munkára megbízhatatlan.
Személyautós vezethetőség és kényelem.Nagyon jó vele dolgozni.Belül hangos ami zavaró.Gyári extrái elégségesek,de érdemes volt megvenni a rugós ülést,tempomatot ami jól használható,mert nagyon nyomatékos a motorja.Ritkán kell váltani vele.6-dik lehetne rövidebb is és akkor nem forogna 3200-at 130-nál pályán.Talán kevesebbet enne.Erősített futóműve kevésbé billegőssé teszi.Gyári xenon 5 év alatt eléggé megfakult.Váltója könnyű,kicsit karcos egy-egy gyorsabb váltásnál.Klímája hatékony.2-es ülése utasaimnak kényelmetlen.Kasztnija pár helyen rozsdásodik.Megbízhatatlansága miatt már nem annyira kedvelem,főnököm pedig már utálja is a Mercedest rendesen.Van más Mercink is.Nagyon drága volt az extrák miatt de iszonyú drága a fenntartása a hibái miatt amit egy ilyen autótól nem vártunk volna.Hogy mi lesz az utódja az nagy kérdés.Szerintem nincs a piacon még egy ilyen kényelmes teherautó(vezettem már az összes márkát buszok formájában),viszont melyik megbízhatóbb?
- Garanciaidőben kulcscsere,egyik gomb elromlott rajta.Garancia után fél évvel kb 60000-nél kormányzár beragadt tréler.Javítás 320000-ft.215000-nél motor csapágyas lett,tréler,700000 ft.Közben már a vizet is ette.250000-nél bal első ajtózár csere.Most 266000-nél hátsó differenciálmű adta meg magát.Közben persze kopó dolgok csere normális időközönként.Ezekkel semmi problémánk.
Pécsi szakszervíz a rájuk bízott dolgokat megcsinálja,azon túl többre nem képes.Magyarán nem hívja fel a figyelmet a garanciaidő meghosszabbításának érdemességére(100000 -lett volna).Pl kormányzár.
Most kicsi szervízbe visszük akikkel elégedettek vagyunk.Nevet szándékosan nem írok a beazonosíthatóság miatt.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Sprinter 311 CDI | Következő autója? | – |