A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Mazda » Cx-7 (2007)

Cx-7 Revolution

A romboló

Tavasz végén jött az autó, céges kocsiként, a feleségemnek. Mi választottuk, de nem teljesen szabadon, csak Mazdát lehetett venni. Olyan kocsi kellett, ahol 3 gyerekülés elfér egy sorban. Egyterűt szerettünk volna, de a Mazda 5-ben nem férnek el a 2. sorban, és a 3. sor megnyitásával a csomagtér használhatatlan méretűre szűkül. Arról nem is beszélve, hogy egyik gyerek sem szeretne leghátul, külön ülni. Így maradt a CX-7. Előtte Picassónk volt, családi autózásban az verhetetlen volt. Persze a vezetési élmény összehasonlíthatatlan. Ez az autó repül, alig érsz a gázhoz. Ez egyébként nagyon veszélyes, mert a sebességet egyáltalán nem érezni benne, hamar jön a bírság. Aránylag feszes a futómű, de nem okoz fizikai fájdalmat a fekvőrendőr vagy egy kisebb kátyú sem. A kocsi egyébként nagyon szép, a haveroknak legalábbis tetszik, tekintélye is van az úton, de a feleségem nem annyira szereti, ormótlannak érzi. Szerintem szinte minden funkció nagyon jó rajta, bár a Bose hifitől nem vagyok elájulva.
A negatívumok: a legfőbb a fogyasztás. Városban könnyen 17 l fölé szalad, főleg, ha dugóban is kell járni. Gyakorlatilag lehetetlen 12 l alá vinni, még országúton is. Nyaralás során kb. 5000 km-t mentünk vele, akkor 12,5 l-re jött ki az átlagfogyasztás, ami azért már tolerálható. Bár a cég fizeti a benzint, gyakran rossz a lelkiismeretem a környezeti terhelés miatt. Jó lenne egy dízel vagy egy hibrid.
Másik hibája: egyáltalán nem lehet belőle közelre kilátni, nehéz vele parkolni, még nekem, öreg városi rókának is. Talán radarral jobb lenne, a miénken nincs.
Update 2012.03.15.
Tavaly azért már jártunk szervizbe soron kívül is, kuplungcsere, majd termosztátcsere miatt. Főleg az előbbi eléggé szívenütött, mert 65 e km-nél nem számít rá az ember, meg hát a fél misi elég húzós, még ha a cég fizeti, akkor is.
Városban egyébként 15 körül eszik továbbra is, hosszú távon 13,5 l-re jön ki nekünk a fogyasztás. Viszont az asszony is megszerette, egy sima egyterű már nem is kéne neki :-).

- Kb. 65 000-nél kuplungcsere, kéttömegű lendkerékkel, 500 ezer forint, elég bosszantó. - Már akkoriban melegedett, szerintem sokat ment a ventillátor, szervizben mondták, hogy jól van az úgy. Kb. 70 ezernél aztán forrt a víz, termosztát-csere lett belőle, 50-ért. -

Auto Focus, M3

Fenntartási költség (4) Évjárat 2008
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 13.5 l
Előző autója? Picasso Következő autója? ami adódik
Verdikt (6.2/10)

Mazda Cx-7 2007 (2007 - 2010)

Ítéletek (12 db)

• Verdikt