Rusztikus computer
Fél évig gondolkodtam a típuson, miután eldöntöttem, hogy új autót vásárolok (pénz is megvolt). Igazából el akartam szakadni a Landrover-től (96-ota valamilyen LR mindig volt a tulajdonomban) szóval a kisbusztól a gengszter terepjárókig mindent végig próbáltam, de csak a disconál maradtam.
Hathónapos külföldi bemutató autó az "áldozat" igazi olcsón- jót (relatíve) válsztás lett. Ez az autó más kategória mint a több "angolbeteg" csöndes, megfelelő helyzetű sofőr ülés (lásd előző discok ballra csúsztatása) a motor nagyon el lett találva igaz ekkora kasznihoz nem túl nagy, de kellemesen cipeli automata váltóval is a dobozt. A legfontosabb azonban, hogy megbízható, és nekem nagyon tetszik: kényelmes nagy kocsi, ami nem hivalkodó és nélkülöz (szinte) minden városi giccset családias hangulatú, szóval nem egy csajozós verda. Miután a rendszert újra insalálták a szervíben a fogyasztás is csökkent és még kerekebb lett a teljesítmény. Sajnos tudomásul kell venni ez is egy computer.
Összeségében: nem egy sport 4x4-es, hanem egy tradicionális formákat hordozó családi terepjáró (meglepő dolgokra képes terepen)
- Automata váltó egyik szenzora lerázódott terepezés közben, így döcögős úton üresbe tette magát (megjavították hipp-hopp). Keményebb terepen leszakadtak az első sárfogó gumik (úgy is maradt, többet nem szakad le) webasto szabályzó miatt rendetlenkedik a hőszabályzás és az állófűtés is ritkán működik (várom a megoldást, ha nem lesz kiszereljük)
| Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2005 |
| Kényelem | (8) | Használati időtartam | 0 év |
| Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 1000 |
| Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 55000 |
| Szerviztapasztalat | (5) | Átlagfogyasztás | 11 l |
| Előző autója? | TD5 | Következő autója? | egyenlőre maradok, de azért várom az új Range-t |
| Ennyire szerette | (9) | Megérte a pénzét? | igen |
| Verdikt | (7.7/10) | ||