Autók » Land Rover » Discovery (2004)

Discovery TDV6 SE

Rusztikus computer

Fél évig gondolkodtam a típuson, miután eldöntöttem, hogy új autót vásárolok (pénz is megvolt). Igazából el akartam szakadni a Landrover-től (96-ota valamilyen LR mindig volt a tulajdonomban) szóval a kisbusztól a gengszter terepjárókig mindent végig próbáltam, de csak a disconál maradtam.
Hathónapos külföldi bemutató autó az "áldozat" igazi olcsón- jót (relatíve) válsztás lett. Ez az autó más kategória mint a több "angolbeteg" csöndes, megfelelő helyzetű sofőr ülés (lásd előző discok ballra csúsztatása) a motor nagyon el lett találva igaz ekkora kasznihoz nem túl nagy, de kellemesen cipeli automata váltóval is a dobozt. A legfontosabb azonban, hogy megbízható, és nekem nagyon tetszik: kényelmes nagy kocsi, ami nem hivalkodó és nélkülöz (szinte) minden városi giccset családias hangulatú, szóval nem egy csajozós verda. Miután a rendszert újra insalálták a szervíben a fogyasztás is csökkent és még kerekebb lett a teljesítmény. Sajnos tudomásul kell venni ez is egy computer.
Összeségében: nem egy sport 4x4-es, hanem egy tradicionális formákat hordozó családi terepjáró (meglepő dolgokra képes terepen)

- Automata váltó egyik szenzora lerázódott terepezés közben, így döcögős úton üresbe tette magát (megjavították hipp-hopp). Keményebb terepen leszakadtak az első sárfogó gumik (úgy is maradt, többet nem szakad le) webasto szabályzó miatt rendetlenkedik a hőszabályzás és az állófűtés is ritkán működik (várom a megoldást, ha nem lesz kiszereljük)

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? TD5 Következő autója? egyenlőre maradok, de azért várom az új Range-t
Verdikt (6.6/10)

Land Rover Discovery 2004 (2004)