A kis lándzsa.
Az els? "komoly" autóm. Volt egy kispolák elötte de azt hagyjuk is. Apámról maradt rám, mikor az id?s vett egy új Tipo-t. 23 évesen remeg? gyomorral vártam hogy megkapjam.
10 évesen került hozzám eredetileg Svájcból lett behozva 8 évesen apum 2 évig használta. A családban így 6 évet szolgált, mindenki megelégedésére. Amikor hozzám került a Lancia, a Delta HF-el már hatszoros-os rally VB volt. Tudom hogy a kis 1.5-ösnek ehhez semmi köze, de mégis egy legenda kisöcsikéje, Totál kocka, még egy ív se sehol. De még is dögös. Az akkori konkurens modellehez képest is szép, egyedi. az 1.5-ös motor 85 LE-s volt a gyári végsebessége 165 Km/h nekem mutatott 170-et is, mondjuk hogy annyit csalt az óra. Ez az autóm volt meg a legtovább. 4 közös év. Egyszer kellett rá egy új vízpumpa mert a régib?l folyt a víz, meg egyszer egy thermostat és ennyi a 4 év krónikája már ami a mechanikai szervízt illeti. A karosszériás h?helyt s?r?bben kellett látogatnom sajnos. 1984-ben az olaszok semmit sem foglalkoztak a korrózió védelemmel. Olyat hogy cinkfürd? tutira nem hallottak. Úgy egy éve lehetett már meg nálam az autó amikor elkezdett a rozsda kibújni a lakk alól. De akkor szinte mindenhol. A csomagtér ajtó, a küszöb, az els? sárvéd? lemezek, de még a tet? is. Ez utóbbiban nagy szerepe lehetett a tet?csomagtartó rögzít? csavarnak ami sajnos megsértette a fényezést. Sosem gletteltettem, hanem vettem rá új( bontott de jó állapotú ) karosszéria elemeket és azokat cserélgették a lakatosok. Gyakorlatilag sosem jutottam igazán a végére, mert bár mindent megcsináltattam, mindig el?jött a rozsda újabb helyeken. Az autó amúgy, mind az utastér mérete, mind a felhesznált anyagok tekintetében igen jónak számított. Korabeli VW vagy Opel modellek sokkal puritánabbak voltak. Egyetlen egy komoly hátránya a kicsi 250 literes csomagtér volt. Ez pecsételte meg a sorsát amikor a fiam megszületett egyszer?en babakocsival+csomagokkal nem fértünk el benne. Ezért megváltam t?le, de összeségében egy nagyon megbízható kocsi volt.
- Vízpumpa, thermostat
| Szerviztapasztalat | (8) | Átlagfogyasztás | 8 l |
| Előző autója? | 126 E | Következő autója? | Alfa 33 1.7 IE |
| Ennyire szerette | (8) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (6.8/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás