A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Hyundai » Coupe (2002)

Coupe 2.7 V6 GT Tiburon

Gazdaságos Ferrari

Véletlenül botlottam bele. Egy ismerősöm utazott vissza az államokba, hátrahagyva a hazahozott Hyundaiját, azt fölajánlva nekem. Némi gondolkodás után döntöttem úgy, hogy megtartom, vállalva a papírozással járó költségeket.
Túlzás nélkül állíthatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt. Ez az autó egy életforma. Ha sz*rul jönnek ki a dolgaim, elég beleülnöm az autóba, és mindjárt jobb kedvem lesz. Állati feltönő az autó, az emberek forognak utána, hogy mi ez az ismeretlen sportautó. Ráadásul ezt a kocsit még nem járatták le a prolik.
60000 km-t mentem vele és tényleg csak az olajat, a szűrőket és a szíjakat kellett eddig cserélnem benne.
Az autó veszettül gyorsul, szép a v6-os hangja, az autómataváltó puhán, de mégis gyorsan kapcsol. Tiptronicot nem kell használni mellé, fölösleges. A bőr sportülések elsőosztályúak, szépen tartanak. Hátul kénylmetlen. A futómű nem a budapesti utakra készült, de szerelnem még nem kellett semmit sem bennük. Az úttartás kíváló. A fékek is jók, de lehetnének kicsit direktebbek is, mint amilyen direkt a kormányzása is; az példaértékű.
Az Intfiniti hifi szépen szól, finoman segít rá a hangzásra a gyárilag beépített mélyláda is.
Összegezve: a Hyundai egy gyönyörű sportcoupe-t épített meg a Coupe/Tiburon típussal, ami műszakilag is kiváló. Mostanság vezettem már 2 literest is, az is szimpatikus volt, azonban az 1.6 literesek gyengék ehhez a kasztnihoz. Az ára pedig megdöbbentően versenyképes a konkurenciához viszonyítva. Amerikában már kultuszautóvá is kezd válni. Nálunk is az lesz, csak idő kérdése. A videójátékokban már most is népszerű...

- Lökhárító, lámpa csere elől: 67000

Faterral berheljük, meg a kollégámmal.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 10.5 l
Előző autója? Golf VR6 Következő autója? még nem veszek másikat egyelőre
Verdikt (7.9/10)

Hyundai Coupe 2002 (2007)

Ítéletek (7 db)

• Verdikt