Autók » Hyundai » Accent (2000-2006)

Accent 1.5 LS

Megbízható, olcsó puritán csoda!

Az autó fantasztikus, nem lehet nem szeretni! Az el?z? accentemet kétkedve vettem meg, de pár év után egyértelm?en kiderült, hogy más autóm soha nem lesz, a 2000 ben frissített változat is nagyon tetszett, de nem tudtam szabadulni az én gyöngyszememt?l,addig halogattam a dolgot amíg ki nem jött az új, frissített változat, amibe azonnal beleszerettem, pár hónnappal a debütálás után vettünk is egy 5 ajtóst, ami azóta is jól szuperál. Sajnos ebben nincs annyi extra, mint a régiben volt, de a jól felszerelt változatok bizony már nem olyan olcsók, mint a régi accentnél voltak.Viszont érdemes nézegetni az árlistákat, mert rengeteg hasznos kiegészít? rendelhet?. Jóval nehezebb a kaszni(a biztonságnak ára van), de a nyomatékos 90 lovas motor még így is sportosan mozgatja az autót, 170es sebességgel tartósan autózhatunk vele, és ami a legszebb az átdolgozott motornak köszönhet?en hasonló fogyasztással járok, mint a régivel. Az úttartás igazodik a pörg?s motorhoz, nagyon sportos, de ennek városban megvannak a hátrányai, rosszabb úton hallani ahogy "küzd" a futóm?. Az autó japánosan kényelmes, tetszik az üléspozíció, nem fáradok el benne 200km után, mint egy francia csodában. Az ergonómia tökéletes, az anyagok min?sége sajnos hagy némi kívánnivalót maga után, de ennyi kompromisszumot megér az autó. A régi accent hangszigetelése kifejezetten zavaró volt, ezt itt már próbálták orvosolni, de a hasonló kategóriájú német autóknál így is lényegesen hangosabb. Az el?z? Accent az együtt töltött 8 év alatt soha nem hagyott cserben, remélem ez is be fog válni. Sajnos az alkatrész árak magasak, de ha megnézzük hányszor hibásodnak meg, akkor el kell ismernünk, hogy még így is olcsóbb a fenntartásuk, mint a francia, olasz, vagy akár német társaiké. Magyarországon még nincs a márkának presztízse, de ez évr?l évre változik. Csak meg kell néznünk a nyugati országokat,ahol a gyártó 30év alatt nagy elismerést szerzett(nem véletlenül) magának! Mindenkinek tudom ajánlani az Autót, jobb vezetni, mint a hasonló árú német gépeket és az ember akkor szereti meg igazán amikor telnek-múlnak az évek, pörögnek a tízezer kilométerek az órában és az Accent csk megy és megy és megy...

- SEMMI!!!

Hyundai Gy?r(csak kötelez?kre)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Accent 1.5(1995) Következő autója? Jön az új Accent!:-)
Verdikt (8.7/10)

Hyundai Accent 2000 (2000 - 2006)