Verhetetlen ár-értékű családi SUV
Nagyon jó, kényelmes autó. Második autóként használjuk, szinte csak városon belül. A nagy kasznihoz képest meglepően dinamikusan lehet használni városon belül, viszont ennek megvan az ára, városi használatba csak nagyon óvatos vezetés mellett vihető a fogyasztása 10 liter alá.
1997-es példány, 16 éves kora ellenére nagyon egybe van, nem csörög, nem zörög, teszi a dolgát. A belterén semmiféle kopás nem látszik, 178000km után ez nagy szó. A váltó elég kemény, szinte bepattan a fokozatokba. A kuplung nagyon puha, de nem zavaró. A futómű kellően feszes, de a magyar utakon is kényelmesen használható. Az egyik legjobb dolog az autóban az elektromos négykerék-hajtás rendszer. Csúszós úton amint kipörögne az első kerék, rögtön kapcsol a hátsó kerék és megindul az autó.
Összegezve, egy nagyon jó, szerethető autó, viszont sokat fogyaszt. Ezt a költséget, amit a benzinkúton pluszban otthagy az ember, azt megspórolja a szervizelésen, mivel az autó nagyon megbízható. 5 év használat során olajcserén, kopó alkatrészek cseréjén egyetlen hiba: egy ABS jeladó cseréje volt, amitől az autó ugyan úgy használható volt, csak maga az ABS nem működött, de a csere 20 ezer forintból megvolt.
Akit nem zavar a magas fogyasztás, és szereti az igazi vezetési élményt nyújtó autókat, azoknak csak ajánlani tudom. Ár-érték arányban verhetetlen, mivel, jó állapotú példányok egymillió körüli áron cserélnek gazdát.
- ABS jeladó stabilizátor szillent ( kopó alkatrész darabja 1000Ft )
sufniszerelő
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1997 |