Kis kék doboz :)
Az autót cégesként használom, saját autóm egy Opel.
Kezdem az elején :)
Amikor a céghez kerültem akkor vették, én kb. 600 km-el kaptam picit több mint 1,5 éve.
95%-ban városban használom. Sokmindent átéltem már vele :)
Teljesen fapad verzió. Csak ABS kipörgésgátlóval és távirányítós központi zár van benne, ezek néha nagyon jól jönnek.
A motor a 90 lovas. Városban tökéletes (azért szívesen kipróbálnám a 110 lovas verziót), erőből lehet gyorsítani már 1500tól. Egy egy sávváltás vagy hasonló manőver bármikor megoldható. De kicsit csalóka, mert úgy érzi az ember a nagy nyomaték miatt, hogy nagyon megy pedig nem versenyautó. A lámpától való gyorsulást érdemes kerülni. Bár azért aláztam már vele :)
A fogyasztás tisztán városban 6,5 liter körül van. Ebben az araszolás és a sietős tempó egyaránt benne van, de mivel papír dolgokat szállítok, nagyon megrakva soha sincs. Autópályán többet eszik. A héten voltam Olaszba vele, 1200 km nem egész 2 tank, 120-130 tempóval. Sokat pörög (5ösben kb 130/3000), lehetne egy 6-os fokozat.
A futómú egészen jó, lehet vele nagyokat kanyarodni, és egyáltalán nem érezni, hogy haszongépben ül az ember :)
A rádiós magnó annyit ér, hogy nem kell csendben vezetni.
Alapvetően szeretem, csak melegben gáz, hogy nincs klíma. Nagyon zárt az utastér levegőzés szempontjából, ott vannak a pillangóablakok, amik nem nyithatók és ezért nagyon megáll bent a meleg. Ezt leszámítva jó kis kocsi, kiváncsi leszek hogy bírja.
A raktér viszonylag jól pakolható, nagyobb is mint az átlag dobozosok. Hátránya annyi, hogy 2 raklap nem fér be teljesen.
Azt még megjegyezném, hogy nagyon hosszú a gyári 25e-s szervízintervallum. Szerintem aki teheti cseréltessen 10-15nél olajat. Amikor már 20 körül jár egy olajjal, nagyon durva kerregő hangja van. Jobban érezni a vibrációt és érdesebb lesz menet közben is.
- Garanciában cseréltettem ki a műszerblokkot, mert naponta 5 percet késett az óra. A hátsó ajtók folyamatosan nyikorognak.
- Néha indításkor égve marad a töltés lámpa.
- A nyári gumit elöl teljesen megette (jobb elsőt főleg, jobb szélén), a gumis már fel sem akarta rakni. Futóműállítás volt, de tökéletes, úgyhogy ez még rejtély. A most fenn lévő téli gumit is eszi.
Auto Fort - Szentendrei út
Lehúzós, embert nem tisztelő brigád. Ha már egyszer megvetted a Fordod, le vagy ejtve stílus, no meg fizess mindenért elv.
Náluk nem hiba hogy naponta 5 percet késik az óra. Szerintük a mindennapi állítás teljesen normális. Egyébként az akkor még Váci u-i Auto Fort is hasonló véleményen volt. Közölték vigyem oda, ahol vettem.
A hátsó ajtó nyikorgással 3x voltam náluk, képtelenek voltak megoldani a problémát. Sajnos a 25e km-es szervízt náluk csináltattam meg, egy vagyonért (60e Ft). Arra, hogy néha égve marad a töltés lámpa indítás után, azt mondták, hogy egy csatlakozót cseréltek a generátornál. Azóta is előfordul, úgyhogy semmit sem csináltak vele. Ja és szerettem volna egy külső-belső takarítást, amire a válasz az volt, hogy most épp szabin van a kollega, ezért nem lehetséges.
Messziről kerülendő!
Ford Petrányi - Kerepesi út
Tőlük kéne tanulni kedves Auto Fort. Miután kiderült, hogy hibás a műszerblokk, szó nélkül megrendelték (nem hivatkozva arra, hogy az órát nem lehet külön cserélni, egybe pedig 60e Ft) és garanciában kicserélték.
2008.02
Most lett megcsináltatva az 50e km-es szervíz. Leültem, amikor megláttam a számlát (110e ft). Cserélni kellett a fékbetéteket elől, hátul, kellett új ablaktörlő lapát, új belső tükör (korábban letört), és egy futóműállítás. Csak azért nem adok 10 pontot Kedves Petrányi, mert 1500 ft-ot számoltatok fel az ablaktörlő lapátok felrakásáért, ami kb 1 perces meló!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Új Transit Connect |