Felemás
Ugyan még csak bejáratos az autó, ( lelkemre kötötték a szervizben , hogy 1500 km-ig ne menjen a fordulat 3500 fölé--- még mindig itt tartunk? ) de néhány dolog nem változik már meg. Szerintem túl hangos a motorja, a gyári hifi mintha kinai gagyi lenne,az ülések oldaltartása kevés, már átadáskor a futóm? néhány eleme (pl féltengely) rozsdás volt, és elég durva a zárak, pántok, kidolgozása (teherautós). Aztán ennyi is a rossz az autóban. A kormány , a váltó használata élmény,
a futóm? (15 col) gyönyör?en nyeli el az úthibákat, a csomagtartó elég nagy , és jól pakolható. Nem kellett megszokni az autót. Beleültem, és úgy mentem vele mintha mindig ezt vezettem volna. Nagyon kezes. Amúgy meg meg is nézik. Azért ez se semmi.----- 1500 km után kicsit hajtani kezdtem. Ki is jött rajta valami nyavalya. 120 km/h fölött elkezdett rángatózni a kormány a kezemben, komplett halálfélelem lett úrrá rajtam. Ha növeltem a sebességet csak rosszabbodott a helyzet, úgyhogy nem is sokat kisérleteztem vele, irány a szervíz. Centírozás- javított ugyan a helyzeten, de továbbra sem érzem igazán stabilnak 140 km/h környékén. A régi 1,4 8V 60 LE Astra Classic "er?gép" ennél sokkal stabilabb volt ilyen sebességnél.Lehet hogy ezzel csak ennyit lehet menni? Olvastam, hogy valaki belezavarta 190-be. Hogy csinálta vajon? Nekem felkönnyül a szervó továbbra is 120 után. Úgy markolom a kormányt ,hogy majd eltörik. Ez irányba várnék néhány tapasztalt hozzászólást.---
2005 júniusában a probléma megoldódott. Másodszori centírozás, futóm?vizsgálat Bercelen, majd próba a szervízvezet?vel. Közölte, hogy a kormány remegése t?réshatáron belül van, és ennyi. Azért tettem egy próbát a váci Ford szervízzel is. A szerel?vel tettünk egy próbakört, a kormány remegését ? is észlelte, és közölte, hogy itt nincs t?réshatár. El is mondta hogy körlevélben lejött, hogy egyes Fiesta és Fusion szériák felni hibával jöttek ki. De akkor mind a négy hibás, hiába cserélgetjük a meghajtott kerekeket. MINDENKINEK!! A problémát úgy lehet feltárni hogy a gumit le kell venni a felnir?l, és a felnit külön centíroztatni üt-e, vagy sem. Ezt nem nagyon szeretik megcsinálni a szervízekben, de ragaszkodni kell hozzá. Az én autóm jó lett, öröm vele száguldozni.
2006.10.18. 24000 km van már az autóban, meghibásodás még nem történt, bár az olaj mintha fogyott volna a csere után.(16000 -nél volt a kötelező). Tavaly nyáron kipréseltem belőle az M7-n 185-öt, három hete ugyanott már csak 180 km/h -ig kúszott fel. Persze tuti hogy csal az óra, de ezek az útszéli sebességmérők se pontosak. Általában gyorsan megyek vele, mert úgy érzem bírja, lehet pörgetni a fogászati fúró hangjáig. A futómű a rövid (fekvőrendőr) úthibákat nem jól viseli, hamar felüt kopogásig. Aki kényelmesen akar benne vezetni az vegyen bele Armster kartámaszt, nekem nagyon bejött.
- Még semmi. No, már egy kicsit odébb- motorháztet? nem nyitható. + Centíroztatás+ centíroztatás+ centíroztatás+ futóm?vizsgálat+ motorháztet? nem nyitható
Ford Romhányi Bercel ( Nógrád megye)
Dunakanyar Autócentrum Vác (Volencsik László prof.)
| Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
| Kényelem | (7) | Használati időtartam | 0 év |
| Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 0 |
| Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 24000 |
| Szerviztapasztalat | (8) | Átlagfogyasztás | 7 l |
| Előző autója? | OPEL ASTRA F | Következő autója? | Valami japán |
| Ennyire szerette | (9) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (7.3/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás