A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Fiesta (2008-2012)

Fiesta 1,25 Titanium 

Az ítélet értékelése
2,9(11 db)

A gagyi Fiesta

Szöveges ítélet

Életem első új autóját vásároltam nagy elvárásokkal. Buta módon azt gondoltam, ha az ember vásárol egy új autót, akkor annak nem lesz semmi baja. Ezt azért is gondoltam, mert jelen autóm előtt egy első szériás Yarisom volt, amit 6 évesen vettem és 4 év múlva adtam el, hibátlan állapotban (ahogyan vettem).
Sok márkát megnéztem, de külsőre a Fiesta tetszett a legjobban. Ezért döntöttem mellette. Hiba volt! Az eddigi tapasztalataim alapján, biztosan nem veszek több Fordot.
Március elején vettem át az autót a szigetszentmiklósi Ford Autonettnél. Másnap az autópályán , nem kis sebességnél, szakadó esőben szétesett az ablaktörlő motorja. Még szerencse, hogy közel volt egy pihenőhely, ahol félre tudtunk állni.
Aztán egyre több dolgot vettem észre az autón, ahogy kezdtem használni. A teljesség igénye nélkül: a csomagtartó ajtó hiába volt jól becsukva, a komputer nyitvát jelzett és égett a belső lámpa; a vásárolt (eredeti, hagyományos) fenyőfa formájú illatosító beleolvadt a gyári kartámasz burkolatába - elég gázul néz ki; a padlón a szőnyeg sok helyen nem volt rendesen a műanyagok alá buktatva; ja és a fő - az egész műszerfal nagyon ferdén van felrakva; a vezető oldali elektromos ablak automatikája felhúzta az ablakot, majd visszaeresztette 3/4-ig (nincs légterelő!).
A 2000-res szerviz alkalmával jeleztem a hibákat. Ezek közül a csomagtartó ajtót tökéletesen beállították, illetve a szőnyegeket elrendezték, a többivel nem tudtak mit kezdeni, átirányítottak Csepelre. A legdurvább az volt, amikor a szervizbe leadáskor felsoroltam a hibákat. A nő, aki átvette nem értette a ferde műszerfalat, majd megkérdezte, hogy ez nem derült ki átvételkor...? Talán átadáskor kellett volna észrevenniük a szalonba a kedves kollégáknak!!!
Csepelen az elektromos ablak motorját először újra programozták (mondták ők), majd kicserélték a motorját. Mivel a hiba még mindig fennáll (ami 130-nál elég kellemes tud lenni), most várok a visszahívásra, hogy a gumiszalagokat is kicseréljék az üveg körül.
A műszerfal ferdesége miatt először hülyének néztek. Aztán sikerült egy másik alkalommal másik szerelőt kifogni, aki korrekten állt hozzá és némileg állítottak rajta. Így azért elfogadhatóbb.
Ami aggasztóbb, az a motor. Kezdődött egy furcsa hanggal, amely csak hideg állapotban 1500-as fordulat alatt jelentkezik gázadáskor. A jelzett hibával is volt szervizben az autó. Közölték, hogy a kinyomócsapágy nem a legjobb, de nem cserélik. Mindez 5000 km-nél! Hozzáteszem, nálam jobban, kevesen vigyáznak az autójukra.
Most már ott tartunk, hogy a hideg motor indítása után elinduláskor állandó jelleggel le akar fulladni az autó.
Az csak apró finomság a végére, hogy már a futómű is zörög egy fekvőrendőrön kb. 10 km/h-s való áthaladásnál, illetve, hogy a hátramenetet nem mindig veszi be, vagy a visszapillantó behajtásakor eső után mindig nyikorog a motor.
Úgy érzem, másodosztályú autót vásároltam igen borsos áron. Az biztos, hogy soha többé Ford. Visszatérek a japán autókhoz!

Hibalista

- Ablaktörlő motorja, bal első ablakemelő automatika, csomagtartó ajtaja, műszerfal ferde, megolvadt a gyári kartámasz burkolata, motor furcsa zajai.

Ide hordtam szervizbe

Ford Autonett Szigetszentmiklós (sokat nem csináltak),Ford Autonett Csepel (majd meglátjuk)

Értékelése:

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Kényelem (7) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (4) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 7.5 l
Előző autója? Yaris Linea Sol ABS Következő autója? Yaris
Ennyire szerette (3) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (4.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Fiesta 2008 (2008)

További ítéletek (13 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)