A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Fiat » X1/9 (1972-1989)

X1/9 1.5

Jó kis poénkocsi..

?szintén szólva az autót még 1992-ben hoztam Svájcból, és 93 végén adtam el. Kb. 1.5 évig hajtottam.
Érdekes kis jószág volt. Akkoriban álmom volt egy bukólámpás autó, de csak ezt tudtam megfizetni. Rettent? kicsi ez az autó, én a 187 centimmel még éppen elfértem benne -hátrébb már nem ment az ülés a hátfaltól-, ett?l függetlenül nagyon kényelmes. Szinte úgy érzi az ember, hogy az aszfaltra ül le. A menetteljesítménye minden, csak nem sportkocsit idéz?, a feeling viszont kárpótol. Az egész szerkezet egyben érdekes, és primitív. Semmi elektronika vagy hasonlók. Az akkori tipikus Fiat betegségeket leszámítva -kuplung széthullott, és szinte mindenhol rohadt-, nem volt vele különösebb bajom. Nagyon megbízható autónak ismertem meg, és élmény volt vele autózni. Bár ütközni nem szerettem volna benne, mert biztos halál. Se eleje, se légzsák, se semmi, + pille könny? az egész. Nem egy életbiztosítás.
A targa tet? poénos volt, bár levétele után már egy sima hátizsák se nagyon fért be a csomagtartóba. Dehát egy ilyen autót nem is azért vesz az ember, hogy teherautónak használja. Mindent egybevetve, szép emlékeim vannak a típusról. Igazi hobby/poénautó!

- Kuplung kinyomócsapágy
- Rohadások, szinte mindenhol.

Egy lelkiismeretes szerel?höz

Fenntartási költség (9) Évjárat 1983
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 120000
Előző autója? Következő autója? Pontiac Trans-Am
Verdikt (8.6/10)

Fiat X1/9 1972 (1972 - 1989)

Ítéletek (9 db)

• Verdikt