Autók » Fiat » Regata (1983-1991)

Regata 1.7 D

Rohadó igásló sok-sok lélekkel

Imádtam. Az els? autóm volt. A kedvesem, és kb 4 barátom (meg persze én is) ezen tanult meg vezetni. Plusz 2 évig egy kollégiumnyi ember használta "közcélokra". (Kézifék 1 év után már nem volt.) 4 év és kb 50e km után úgy adtam el 40e ft-ért a bontóba, hogy menekültem, nehogy visszakérjék a pénzt. De az autó minent kibírt. 140-es tempót lehetett vele nyomi az autópályán. A Bükkben er?ben terepezni. A költözéskor gyakorlatilag teherautóként használtuk (a csomagtaróbba kiömlött 50l meszet lapáttal szedtem ki.)
Szerintem ha még 100e-t ráköltöttem volna, még 2 évig kibírta volna ugyanezt a strapát.
Nem a legkényelmesebb, legbiztonságosabb, legszebb (szép! Hahh, ronda mint a b?n) vagy legmegbízhatóbb autó (mondom elektronika csapnivaló. motor 120-nál egyszer csak leáll, mert a gyújtás kiment. Persze, slusszkulcs megpiszkál, kuplung le, 3-asba be, kuplung fel, és száguldunk tovább) de a motor az szerintem ha nem lett volna odacsavarozva a kasznihoz, visszajött volna velem pestre a bontóból.

- Gyakorlatilag minden a motoron kívül. Az elektronika csapnivaló, a kaszni iszonyatos, futóm? gyakorlatilag nincs (illetve kb. úthenger frissen szántott tarlón). De a motor télen is pöccre, pedig dízel, és a zajosabb fajtából.

Nem nagyon vittem. Csak ha a kasznit kellet helyrepofozni (vezet?szék kitört a helyér?l), lehet otthon szerelgetni.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1988
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 200000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás l
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Fiat Regata 1983