Szemmágnes
Akik stílusos, viszonylag olcsó pénzből fenntartható élményautót keresnek, azoknak csak ajánlani lehet a Barchettát. Igazi álroadster, mivel elsőkerekes, de ez az élvezeti értékéből nem von le túl sokat. Egy Miatához képest jóval olcsóbb, és szerintem ár/érték arányban jobb is. De ez szigorúan SZVSZ.
Az én példányom már karcolja a 17. évét, mégis, a mai napig megnézik, utánafordulnak, fényképezik. Ennek egyetlen hátránya van, az ember nem tud elbújni vele.
A 131 lóerős 1.8-as motorról igazából csak jókat lehet mondani, eléggé megbízható darab, ha az ember odafigyel rá. Kötelezően el kell végeztetni a vezérléscserét, olajcserét, vezérlésmódosító cseréjét (ez az egyetlen gyenge pontja) vásárlás után, és figyelni kell a kis zörejeire. Ha figyelnek rá, akkor kiszalad a világból. A lényeg, hogy kóklerhez ne kerüljön, mert hiába I-es Puntesz a műszaki alap, vannak benne érzékeny dolgok. Olaszautó-specifikus szerelőt kell adni neki.
Sajnos elég ritka jószág, főleg itthon, és nem is mai gyerek, ezért néhány alkatrészt a Fiat már nem gyárt hozzá, ezeket bontóból kell összeguberálni, viszont sajna a legnagyobb bontókban is csak elvétve akad pár Barchetta-darab. Érdemes az ebayen nézelődni, és Hollandiából, vagy Németországból rendelni azt, ami itthon már nincs.
A kopó alkatrészeket nem számítva eddig egyetlen komoly probléma adódott vele, a fékcső felmondta a szolgálatot, de aprópénzből orvosolható volt a gond.
A beltér szerencsére csak 2 embernek elég, így nem kell tömegeket hurcolászni, mivel olasz, természetesen stílusos, a csomagtartó pedig két ember egyhetes nyaralására éppen elég. Felhúzott tetővel a 150-es tempó még éppen bírható, felette már akkora szélzaj van, hogy nem érdemes gyorsabban menni. Nyitott tetővel baseball sapkában autópályán a 140 tökéletes, de szélfogóval (nekem sajna nincs) sokkal komfortosabbá lehet tenni a kabriózást. Erősen ajánlott kiegészítő.
Bővebb beszámoló az autóról itt: http://barchetta.blog.hu
- Termosztát - Első és hátső fékbetétek, féktárcsák - Fékcsövek - Vezmód
Online Autó - olasz autókra specializálódtak