Ezüst nyíl
Az autót 2010 ben vettem, teljesen lepukkadt állapotban.
Hosszú, 4 éves felújítás után 2014 tavaszán végre elkezdtem használni.
Pontosan olyan, amilyenre számítottam.
Szűk, nekem pláné a 196 centimmel, lassú (automata) de nem érdekel.
Ez az autó nem erről szól. Nem érdekel se a fogyasztás,se a fenntartási költségek, se a gyorsulás. Ez az autó úgy jó, ahogy van. Persze van hibája, még így is teljes felújítás után, de ez az autó már ilyen, meg kell szokni.
Bár hozzá kell tennem hogy kb 5.000 km alatt semmi komoly hibája nem volt. 5000 km egy ilyen autónál nem kevés ám, nem összehasonlítani egy mindennapi újabb autóval!
A gyorsulás mint egy zsigulinak, alig érezhető. Autópályán olyan 120 ig érzi jól magát, utána már hangos, izgága, nem könnyű vezetni.
Apropó város. Mivel nincs szervó és a kilátás hátra olyan mintha nem is lenne, elég nehéz parkolni vele. Az autó sarkai nem láthatóak, így jól oda kell figyelni parkoláskor.
Csomagtartó elég kicsi, csak kisebb táskák férnek el benne, de szerencsére az ülések mögött is van egy kis hely, ami 2 személynek elegendő, akár hosszabb utakra is.
Hibái: hmm ezek nem jelentősek. Eddig csak biztosítékot kellett cserélni, no meg izzót.
Motor még bejáratós, mert az is teljes felújításon esett át.
Amint említettem az autó szűk, amit inkább a magasságra értem, ja és az autóban nem ülök, hanem majdnem fekszem. Annyira alacsony. Hosszabb utakon meg kell állnom nyújtózkodni, gyakrabban mint más autóknál.
Az autóm első szériás, ami azt jelenti, hogy az alkatrészek egy része nem passzol az autóhoz, ez okoz egy kis bonyodalmat az üzemeltetésben.
De a fíling kárpótol mindenért :)
- Egyelőre csak izzók, biztosíték.
Flamin garage, Miskolc
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1981 |