Szürke ciklon
Két ax után valami nagyobbra vágytam. Régi vágyakozás volt a bx, 16 évvel korábban két bx is volt a családban és csak arra emlékszem, hogy imádtam őket, és a BX mint fogalom beleégett az agyamba, a kényelmével, nagyságával, és az akkor még gyerekfejjel bolondosnak és szórakoztatónak ható le-föl mozgásával;)
A jelölt autó 3 évet futott németországban, majd 16 évet volt egy idős tulajnál, innen került hozzám, 104.000 km-rel, 3 gyári kulccsal, szervizkönyvvel.
Kívül kb 2 elem volt fújva összvissz, belsőleg teljesen újszerű volt, a kárpiton sehol egy kopás, a műanyagokon semmi törés vagy fakulás. Minden elektromos kütyü hibátlanul működött benne, villanyablak, kpi zár, még a B oszlopon levő belsővilágítás-lámpák is hibátlanul működtek, mind a 4 ajtó nyitásánál hibátlanul érzékeltek. Karbantartott autó volt, 4-5 nap után se tette le a seggét. Motor safhauzen, ereje teljében volt, teljesen hihető volt az órában mutatott km szám.
Mindez 180.000 ezer forintba fájt. No comment;)
Hazafelé kigyulladt a vízhőmérséklet jelző, na mondom what the fuck?
Egy hőgomba csere megoldotta a problémát.
Ezután közvetlen a jobb első gólyaláb durrant el, trélerezni kellett, ez is meglett csinálva seperc alatt. Ezután következett 5 hónap gondtalan autózás, aminek csak az eladás vetett véget, anyagi okok miatt.
Imádtam, egyszerűen nem lehetett betelni vele. A bpi utakra én mindenkinek bx-et ajánlanék. Nem érzel se kátyút, se fekvő rendőrt, csak siklasz a flaszteron. Nagy autó, hátul is bőven ellehet terülni (illetve más szabadidős elfoglaltságot végezni), de a műanyag karosszéria elemeknek köszönhetően (géptető, csomagtartó) csak 950 kg az autó, a 75 lóerős kpi injektoros motorral fürgén szedi a lábát, ellenben mivel még korai konstrukció, ezért meglehetősen iszákos (1991-et írunk, citroenéknél kisebb fogyasztást érintő formázgatásokkal 20 éven keresztül (!) egészen 2011-ig foglalt helyet az autókban ez a teljesítményű 1.4-es motor).
A hidropneumatikus, állítható futóműnek köszönhetően olyan helyeken lehet átmenni az autóval ahol 8 milliós touareg-ek is épphogy eljárkálnak. Rekord egy kb 30 centis patka volt, megse kottyant az Öregnek;)
Megjelenése szélsőséges véleményeket alkot. Akinek nem tetszett, de ment vele azok közül is mindenki úgy szállt ki belőle, hogy ilyen kényelmet a 15 évvel fiatalabb új kocsija se tud nyújtani.
Barátnőmnek se tetszett, amikor megvettem, aztán kiakadt, hogy mégis hogy merészelem eladni;) Hát igen. A kényelemhez könnyű hozzászokni.
- hőgomba - jobb első gólyaláb - - írd és mondd: semmi más -
csepelen józsikáék a hollandi úton
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |
Előző autója? | ax | Következő autója? | 106 |