Autók » Chrysler » Sebring (2001-2006)

Sebring 2,4 LX

Nagyon megszerettem

Igazi amerikai!
Megbízhatóságával nem volt gond, eddig olajcsere+szűrők amire költeni kellett.
A kényelemre igaziból nem sok panasz lehet, hosszú utakon sem fárasztó. Kicsit buta a beltér, középkonzolon három tekerőgomb, buta manuális klíma, rádiónak van hely amibe beraktunk egy blaupunktot, a gyári hangszórók jól szólnak. A kesztyűtartó botrányosan kicsi egy ekkora autóhoz képest, ugyanígy az ajtózsebek is alul vannak méretezve. Kóláspohártartóból viszont négy is van az utastérben, nemhiába ez amerikai gép. Olcsó műanyagokból építkezik, mint minden mai autó, a műanyagok be vannak vonva valami műbőrszerű anyaggal, és szörnyen ronda műfabetét rontja az összképet, viszont nem zörögnek, nem nyekeregnek, ez plusz pont. A csomagtartó hatalmas, bevásárláskor soha nem tudtuk telepakolni. A hátsó üléssorra akár három gyerekülés is befér.
A szervókormány tisztességesen teszi a dolgát, jók a fékek, bár a gyáriak hamar kikoptak. Gyenge minőségű a csomagtartófedelet tartó teleszkóp, hamar megadta magát, ekkor a hatalmas fedél könnyen lecsapódhat, ez kisgyerekre akár életveszélyes is lehet, nem vicc. (mod 2010 jan 05 : mióta normális telókat raktak bele, nincsen probléma) A futómú felől időnként sima aszfalton is érdekes hangok jönnek, mintha csapágyas lenne de a szervizben nem találtak hibát. Nagy virsli, sőt hurkagumikkal szerelve érkezett, nem is cseréltem le így jól bírja a pesti utakat. Ami nagyon tetszik az a rugalmas lökhárító, parkoláskor és kisebb koccanáskor behorpad, de vissza is rúgja magát.

Összességében egy kényelmes megbízható nagy autó, pár dolgot még lehetne rajta finomítani, de ez Amerikában az olcsó bevásárlóautó kategória. Pár extra még beleférne (két légzsákja van, de ABS nincs benne).

2010 január 5. :
Hát beletekertem a 160.000-ik mérföldet is a mai napon. A külsején nem sok látszik belőle, talán a lökhárítón levő kisebb sérülések az árulkodóak. Négy év alatt cserélni kellett pár gömbfejet, a fékeket, egyszer akksit, (vezérműszíjat ékszíjakat olajakat stb... az előírt időnként), meg egy lengőkart. Nemrégiben átnézettem egy szerelővel, rozsda sehol, futóművet kicsit állítani kellett, motorikusan pöpec. Köszönhetően a rendszeres karbantartásnak, és a rendszeres váltó és motorolajcseréknek. Automata váltójával nem is igazán lehet széthajtani a motorját mert normális használat mellett 2800-3000 fordulatnál feljebbvált. Autópályán is inkább a fordszámmérőt figyeltem, hogy ne nagyon menjen 3500-nál feljebb, ezen a fordulaton kb 130-135 km/h a sebessége és a fogyasztás kb 9-10 liter.
Összességében nem igazán került többe a fenntartás mint pl egy mondeoé.
Mondhatom nagyon elégedett vagyok az autóval.

- Fűtés fokozatkapcsoló, csomagtartófedél teleszkópjai, fékbetétek.

Egy maszek szervízbe hordtam, mindig minőségi munkát végeztek.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2002
Megbízhatóság (10) Vezetett km 200000