Majdnem tökéletes társ
Ez már a negyedik BMW-m. A márka elkötelezett híve vagyok. Mindegyik autómat 0 km-esen vettem és általában 100.000 km-enként cserélem őket. Korábban 3as osztályú BMW-im voltak ( E46 328i,330i és korábban egy E36 325i) nagy hengerűrtartalmú soros hathengeres benzin motorokkal. Amikor vettem az autót sokan próbáltak rábeszélni az 530d-re, de én ragaszkodtam a korábban bevált gyönyörű hangú benzinmotorhoz vállalva ezzel a magasabb üzemeltetési költségeket. Megvártam, hogy rendelhető legyen az erősebb 258 lóerős változat. Mivel a sportos vezetés megrögzött híve vagyok ezért a hagyományos 6 gangos kézi váltóra esett a választásom. Nem bántam meg. Az autó motorja, futóműve kormányzása tökéletes egységet alkot. A menetdinamikája kb. azonos a korábbi autóméval (330i). Végsebessége eléri a 250 km/h-t. Nem lehet vele lassan menni!
A fogyasztása tűrhető a teljesítményéhez képest. Csak jókat tudok róla mondani, nem volt még vele semmi gond.
Egyetlen negatív élményem fűződik hozzá: az M3as autópályán egyszer 240es tempónál letaposott maga elől egy fekete dízel Seat Toledo. A mai napig nem értem ez, hogy történhetett meg!
- Még eddig hibátlan!
Wallis Motor KFT.