A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Alfa Romeo » Spider (1994-2006)

Spider 3.0 V6 24v Lusso 220LE

Yellow Szpájdi - és ezt sem felejtjük soha

"Red Szpájdi - ezt sem felejtjük soha" olvasd el, +:
Nem kell nagymotoros, elhatározod. Kabrióval nyugisan, szépen, a lágy nyári estéken.. Úgyis kiszáguldoztad már magad..
Megveszed a "kismotorost" - hihetetlen jó. Évekig használod, de a kisördög nem alszik. Kell egy "nagy" is, ez lesz az álom. Keresel, keresel, ritka. Főleg ami nem volt rommá törve. (Vagy túl igényes vagy?)
Megtalálod, vele álmodsz, megszerzed, örülsz. Mellette otthon áll a másik is. Az utcában megint hülyének néznek, hogy megint több Alfát tartasz egymás mellett, de a régitől nehéz megválni. Aztán csak megteszed, de bánod, még akkor is, ha a vevő nem is alkudott az árból..
Írtózatosat megy: 6,7s 100-ra, a karodon áll a szőr, pedig volt már erős autód. Kicsit orrnehéz, a 2.0 TS kényelmesebb, jóindulatúbb volt, de még így sem tudod megcsúsztatni. Hathengeres hangja miatt egyedül nem hallgatsz rádiót :-))
Fogyasztása a teljesítményéhez jár, ez az egyedüli negatívum: 12-15 liter közötti - erre számíthatsz. A 24 szelepes szomjas, úgysem állod meg, hogy ne nyomd le a Hondákat, BMW-ket, és a többit :-))
Pozitív vagy negatív, döntsd el Te: körbeállnak, mosolyognak, mutogatnak, fotóznak. A gyerekek kedvence leszel, mintha reklámot néznél: húúúúúúmicsoda kocsiiii..... pedig vannak drágábbak, újabbak, nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak is. Csakhát ez olasz, és Pininfarina, és kabrió, és Alfa. És Dolce Vita, és Cuore Sportivo, és Alfa amore....
Mindenki le akar nyomni az úton, Te leszel az újgazdag kö..ög, hiába, ez még nem teljesen EU. Legalábbis kultúrájában nem az.
Klíma nélkülit nem szabad venni, kabriózni csak délután tudsz, egyébként tető fenn, és klímázol. (´98 utániakban már nem volt klíma nélküli, szerintem)
Elektromos tetőtől ne félj, csak próbáld ki párszor, amikor keresel, és csak járó motornál üzemeltesd, kényes az akkufeszültségre.
Ha télen is használod, és teljesen belezúgtál, gyári hardtop 2M HUF körül, de e-bayen 200.000 HUF-tól találsz, akkor totál kupé. (egyébként vászonnal is hibátlan téli üzem, nem hideg, könnyen fűthető)
Ha tartós kapcsolatban élsz, vagy nős vagy, ne csodálkozz, hogy a párod mindig Veled akar menni, ha ezzel indulsz (Ő is élvezi a "kabrió feelinget", + nehogymá´ beszálljon az összes csaj a kocsidba, aki átmosolyog Rád a melletted lévő autóból, járdaszigetről, zebráról...)
Több fotód lesz a kocsidról, mint a családodról, de ezt tartsd titokban :-))
Még mindig megvan, és sokáig meglesz, remélem.
Ha elkezdesz Alfázni, nem hagyod abba.
Ha többre vagy kíváncsi, itt mindenki segíteni fog: www.alfaamore.hu
Ja, és ne ijedj meg: ha Alfát vezetsz, ha szembe jön egy, tuti, hogy villogni fog, hogy köszöntsön.

- (Ha ezt olvasod, olvasd el kérlek ezt is: "Red Szpájdi - ezt sem felejtjük soha")
- Ennél is az ablakemelőben kopott el a műanyag fogaskerék - ezt is szétszedtem, már rutinból, és bronzból gyártattam. Piti költség.
- Kuplungtárcsa + szerkezet + csapágy 34.000 km-nél.. Itt még nem hiszem, hogy kellett volna (?), de csúnya hangja volt, széttapostam?! Lengőkar csere 2X, nem csodálkozom,iszonyú kemény, sportfutómű+ iszonyú sz..r pesti utak, pedig csak nyáron, többnyire 7végén használjuk.

Autóház Boldizsár Kft. (már Budaörsre költözött)

Jómagam (nem vagyok szerelő)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Renault, Fiat ("szolgálatik") Következő autója?
Verdikt (9.3/10)

Alfa Romeo Spider 1994