Régen még tudták, nem kell a plasztikvilág!
Ő vette el a szüzességemet, ami a nagymotorozást illeti. Vele éreztem először, milyen amikor a szél belém kap és igazi repülésközeli élményben van részem. Azóta tudom, hogy a "born to be wild" nem csak egy nyálas közhely, mint azt addig hittem. A sebváltója hibás volt, a 3-at kidobta, ezért egyből 4, amit rángatva, de benntartott és szárnyalt. Hidegen pöcc, melegen ha lefulladt, csak holnapreggel indult. Az akksit mindíg tölteni kellett. A fordítva indulás idegesített. Szegény elég viharvert volt, mégis büszkén feszítettem rajta. Még akkoris dagadt a mellem, mikor bedöglött és toltam át a városon, de még a buszra is szívesen szálltam fel, kezemben a bukóval, motoros cuccban (széldzseki, melegítő, edzőcipő), amint mentem az idegen házba, ahol tegnap hagytam, miután szédülésig tologattam. Tágas, kényelmes elől-hátul és matuzsálemi korban is egyben volt, jött-ment, pedig szakember kezeiben sosem volt. Dadogó váltóval is ment 110-et emelkedőn 1-személlyel. Ha jól emlékszem, a lámpában volt az órája, két visszajelzővel (üres, töltés) index és egyéb huncuccságok nem voltak rajta. A rugója is nagyon király, pont kellő mértékben közvetíti a hullámokat, afölött már dobálna, alatta meg uncsi álmos lenne.
Csa!
- gyakran fordítva indult be, ilyenkor nem lehetett megtúráztatni, így az új indítás problémás lett a sz@r akksi miatt. Váltó léptetővilla hiba, 3-at kidobálta, 4-ben rángatott,
- lejáró kormánycsutka, melegen indíthatatlan.
- ócska akksi.
Apám, itt látott tlősször motort, a váltót mégis szétszedte, csakhát alkatrész kellett volna, aztán a régi tömítéssel rakta őssze és az olaj elfolyt. A lelkesedése miatt 8.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1977 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |