Motorok » Jawa » 350 1985 (344)

350 1985 (344)

Hüje kívánság Tibi bácsitól?

Megvettem, mert erre vágytam. Milyen hülye kívánság volt! Dévényi Tibi bácsi ha most doba egy pöttyös labdát, akkor kívánnék inkább valami mást....... Kényelmes, az tény, és vezetni is jó, a sokat szidott első dobfék nem rosszabb helyes beállítás esetén mint az etz tárcsája, de tény hogy hamar túlmelegszik és elmegy a fékhatás, hegyen ez nem túl előnyös. Maga a gép hosszú, stabil, kanyarodni nehezebb vele mint a konkurens keleti motorokkal. Ergonómiája rendben van, nemhiába azt is motorosok tevezték motorosoknak. Minősége is ok, csak a gyújtás kaki! Ha lóg egy leheletnyit valahol a főtengelyen valami csapágy, már beállíthatatlan, pedig mérőórával szenvedtem, és egy átforgatás után akár 1-2 mm-t is elment a gyujtás! Emiatt a beinditás is szenvedés volt, a röhejes purrogó hangról nem is beszélve. Javarészt egy hengerrel indult be, és menet közben csatlakozott a másik hozzá, addig halott giliszta volt, utána viszont tisztességesen húzott, bár nem jobban az etz-nél. Ereje mindig van, stabil, kezes, de az állandó szopás a gyujtással megkeseríti a tulajdonos életét. Sokan így jártak mint én, senki nem tudott magának normális gyujtást beállítani. Gyakran akkor sem, ha ok volt a főtengely. Ateista vagyok, de elmenetm a pécsi bazilikába és dobtam egy 20-ast a templomi perselybe, mikor sikerült eladni (az sem volt egyszerű, a vén buzi aki megvette, át akart b*ni, a sisakomat is elakarta venni erőszakkal, meg a pénzt is, úgyhogy szabályos közelharc után pénzzel-sisakkal elinaltam onnan, mert a rokonai már igencsak közel jártak hozzánk). De ha a gyujtás (meg egy jelentéktelen lengővillalógás 9 mint problémaforrás megszűnik, akkor egy nagyon jó motort kap a tulaj. van olyan budapesti futár, aki 100ezer felett ment el bontatlan motorral! vidéken nem ritka az ennél sokkal többet futott bontatlan blokkú jawa sem!

- gyújtás, meg a gyújtás, meg még a gyújtás és a gyújtás is

saját

Fenntartási költség (7) Évjárat 1989
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (4.3/10)

Jawa