Motorok » Jawa » Babetta 1972 (49)

Babetta 1972 (49)

Babó születik

Már kis srác korom óta Babcizok kb11 évesen ültem rá és máig ülök!
Megörököltem első gépemet apámtól amit azonnal át is festettem igaz elég rosszul sikerült de színt vittünk a babci életébe.Ezt a motort végül is tesómmal elcseréltem egy kemény alcatel 311 es mobilra ami akkortájt debütált a boltokba és így elkerült tőlem a babci. KÉt év következett a motorozásba ami motor nélkül telt.Meguntam a bicajozást és eszembe juttotak a régi szép babcizós idők így hát elhatároztam hogy kell egyet vennem.Falusi ismerőstől kaptam egy fülest hogy van egy eladó a falujába hát elindultunk de elég szomorú látvány fogadott minket a gép totál szét volt szedve és elég drágán is kínálta.Nem volt benne kerék se gyújtás de srác végig állította hopgy a múlt héten még ment vele:)) HÖHÖ haza ballagtunk hát és később ugyanez az ismerős kapott egy 1980 207-es kis kormányos gépet egy vödör alkatrésszel! 10 ezerér kínálta hát megvettem de motor telejesen gáz volt! igaz a saját lábán hozta haza tesóm úgy hogyminden másod percben benyomta a szivatót és lassacskán gyalog tempóval haza gurult a vas.Édesapámmal neki álltunk a blokknak és azt tapasztaltuk hogy a motor csavarok helyett dróttokkal van összetákolva ! csavarokat tettünk a hiányzó helyekre porlasztót kitisztítottuk új főfúvókát kapott kipufogóból kiszettük a tompítót és száguldott is!A liba fos zöld színét át festettük és kapott egy fekete szürke alapot.magy ahogy egy ilyen gépnek mennie kell.Rúgásra indiul és ez a lényeg. Mindent túl tud élni ez a gép.

- Bowdeneket cserélni, benzincsap tömités,egyéb tömitések,Más semmi

otthon édesapámmal buheráltuk

Fenntartási költség (10) Évjárat 1980
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Jawa