Versenypályára termett
Elsődlegesen hobbiszintű motorozásra vettem. Pályamotorozásra. Emellett kirándulásokra is használtam. Üléspozíciója sportmotorhoz képest kényelmes. Nincs annyira összecsukva térdben a láb, mint egy Suzukin, s nem olyan hasalós, mint egy Duc.
A műszeregységébe épített villanófény is egészen használható, s tág határok között be lehet állítani a be- és kikapcsolási fordulatszámot, valamint hogy világítson, vagy villogjon. Szerintem a villogós üzemmód a legjobb.
Teljesen megbízható motor, pályán sem hagyott cserben soha. Pályahasználatkor érdemes kicserélni a gyári fékbetéteket egy vastagabb hordozórétegű másik fajtára (pl. Fer-el kezdődik, s rodo-val végződik, s ennek van egy Racing - talán XT nevű - változata), mivel a gyári betét hordozó anyaga a hőtől ívben meghajlik, s a fék folyamatosan fogni fog, s a fékkar is gumiszerű lesz. Az én képességeimnek a gyári futóműve is megfelelt, egyedül az első telókba került vastagabb olaj, hogy legyen elég csillapítása. Ezenkívül még a fékcsövek lettek fémre cserélve, s kapott egy sportdobot a hangja kedvéért.
Bocsánat, egy valamit kifelejtettem: hasznos lehet még az első lánckereket egyel kevesebb (15) fogszámúra cserélni még utcai használat esetén is. Végsebességben nem romlik, s fürgébb is lesz tőle a picike.
Bátran használhatod pályázni úgy, ahogy a boltból kitolod, csak tegyél rá egy jó pályagumit, emellett egynapos kirándulásokra is valóban alkalmas. Mindemellett gyönyörű paripa.
Az átlagfogyasztáshoz 7 litert írtam, mert ennyi. Kirándulásokkor (max. 120-140 km/h-nál) megelégszik 5.5-6 literrel, de pályán megeszi a 12-t is simán.
- Semmi
Yamaha Tátrai (jelenleg Omega Motors)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |