Utcai motor, endúró szívvel
2007 tavaszán vettem a gépet. Mivel 25kW-ig vezethetek csak motort ez tűnt a legideálisabb választásnak. Ccm-re "nagy" ami a az Ak-ba belefér. Amikor elhoztuk nem volt töltése, ezt a leégett fesszabájzó okozta(meghibásodásának körülényei a mai napig homály fedi...természetesen ezt a hibáját nem kötötte az előző tulaj az orromra). Használtban 14ért kaptam FZR fesszabot ami szintén jó bele.
Igaz, hogy belpiacos, de rengeteg megyegyezés van több típussal is, így ha valami elromlik nem kell mindjárt kétségbe esni!
Bár nem egy seggrakéta, de elég dinamikus jószág. Nem egy bivalyerős dög, de méretéhez képest mégis nyomatékos. Alacsony üléspozíciójú, tehát alacsony súlypont, amely könnyű kezelhetőséget, és jó úttartást biztosít kanyarokban.
Mivel imádok motorozni és a barátnőm is sokszor velem tart 2 személlyel is van bőven tapasztalatom:
Először is a 340kg max terhelhetőséget sürgősen el lehet felejteni! 2 szméllyel gyakran koppan a teleszkóp ha rosszabb minőségű úton közlekedünk ám simábbon már semmi gáz! Mivel a pilóta én vagyok csak barátnőm tapasztalatai alapján tudok beszélni, melyszerint 100km-ként érdemes megálni egy cigire :) A hátsó ülés elég pici tehát a nagyobb "tekintéllyel" rendelkezőknek nem lesz egy álomutazás. Valamint folyamatos nagyobb tempóval való közlekedés okozta rezonanciának köszönhetően az utasból, ha nem is rázza ki a szart, de a motorról leszálva igen kellemetlen.
Egy plexit érdemes rá venni, mert 100km/h felett elég elviselhetetlen a menetszél. Vége 150km/h óránál van, de a 90-110 az ideál. Kellemes tempóban 3,5l bengát eszik.
A blokk a jól bevállt XT sorozaté, tehát egy jól kiforrt technika!
Akár tanulónak akár nem, csak ajánlani lehet!Ha egyszer megvállok tőle biztosan hiányozni fog!
- Fesszabályzó, benzincsap
Öregem szakmabeli...