Szélvészkisasszony
Előző motorom egy túragőzös volt. Kissé öreg, le is állt alattam Erdély kellős közepén. Gondolkodtam mi is legyen a következő. Van egy Yamaha hangszerem, amely valóban csodálatos, jó minőségű. Úgy döntöttem hogy kipróbálom a márkát motorban is.
Olvasgattam a teszteket, és mivel a megbízhatóság fontos szempont volt, a Fazer mellett döntöttem. Előre bocsátom, nem is csalódtam.
Eleinte a fejidom dizájnjával annyira nem voltam kibékülve, de az évek során, ahogy összeszoktunk, és mindig megfelelően teljesített, az is egyre szebb lett:)
A lényeg az, hogy egy remek motort ismertem meg a Fazerben. Tüzes, a teljesítménye nekem teljesen megfelel, közúton nem tudnék ettől többet kimotorozni. Pörgős, fickándozós a jellege. Többször voltunk nagy (>2000km) túrán két személlyel, csomagokkal. Ott is kifogástalan volt. Első alkalommal Erdélyben a 2200km alatt (írtam a tankolásokat) 4.05 L/100km fogyasztás jött ki. Azt hittem elszámoltam valamit. A következő alkalommal 4.1L/100km. És ezt normális tempóra kell értelmezni. Szóval a fogyasztása kifogástalan.
Szóval, megszerettem a "kis dögöt", mindig örömmel ülök rá, és határozottan tetszik.
Néhány hiányosságát megszüntettem, egy kis műszerpanelt szereltem rá (fokozatkijelzőt, vízhőfok mérőt, külsőhőmérséklet mérőt, időórát tartalmaz), féklámpát szereltem a nagy hátsódobozba, sűrűbb olaj az első telókba, riasztó, bereléztem a fényszórókat, hogy mindkettő világítson. Azóta úgy érzem hogy a moci kész, nem kell ettől jobb.
Vannak hibái is természetesen: Az utas lábtartója túl magasan van, és gyárilag nincs rajta gumi. A karburátorok gumiszívócsonkjai idővel elöregednek, cserélni kell.
Ennyi.
- Az egyetlen hiba amiről betudok számolni, hogy a gumi szívócsonkok idővel kirepedeznek. Ez már az enyémen is elkezdődött, én még nem cseréltem. Utána néztem, kb. 90€ lesz a cseréjük. Ezen kivűl semmi.
Saját magam szerelem.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 20000 |
Előző motorja? | GSX 750F | Következő motorja? | Nem tudom. Megtartom még egy ideig. |
Verdikt | (9.6/10) |