Örök szépség
A hatalmas, négyhengeres, léghűtéses, csillogó blokk, a terebélyes "test", ami első látásra szerelemre gyújtott e motorkerékpár iránt. A tekintélyt parancsoló gép szinte vonza az ember tekintetét, én sem tudom megállni, hogy ne nézegessem meg naponta, pedig már több mint egy éve társam a vas.
A többi motorhoz képest igen csendes gép szinte szellemként suhan az országúton, nem ordít mint a buta speed társai, csak egyszerűen csendben mint a halál, állva hagy bárkit. Azelőtt soha nem hallottam ilyen motort közlekedni. Amikor a szalon előtt, ahol vettem beindították, szinte vártam hogy kirobban az üveg. De nem. Csak halkan, egyenletesen dohogott, dörmögött a négy henger. Pokoli nyomatéka már az első métereken megbabonázott. 2000-es fordulattól erőlködés, rángatás nélkül húz, 70-nél ötödiket kapcsolva már csak a gázt húzod egészen 230 körüli sebességig. Tekintélyes súlyához képest egy végtelenül jól kezelhető motor, egyetlen negatívuma véleményem szerint, hogy kanyarban időnként picit szitál az eleje. Bár ez lehet a nem megfelelő guminyomás következménye is. A motoron szélvédelem gyakorlatilag nincs, bár gyártanak hozzá valami buta kinézetű plexit. Ez annyit jelent, hogy a kényelmes motorozás kedvéért le kell hogy mondjak a 130 feletti tempóról, ami nekem egyáltalán nem hátrány. E sebesség felett szélvédelem nélkül már hosszabb távon élvezhetetlen a motorozás a mellet döngető szél miatt. Egyszerű, megbízható, gyönyörű konstrukció, a levegő-olaj hűtésű motorok minden szerethető jellegzetességeivel. Imádom a hűlő vas pattogását egy jó kis száguldozás után. Ha van férfias motor, akkor ez a négyhengeres ördögi gép mindeképpen közöttük van. Soha nem válok meg tőle.
- Ha lenne is ilyen sem tudnék rá haragudni.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |