Nekem való kis retek
Mikor megláttam 2003-ban a MR-ben azonnal megtetszett, és december elején meg is vettem az első darabot. Nagyon bevált ez a kis motor. A kis plexijével autópályán pár 100 km után megfájdult a nyakam, ezért vettem rá egy túraplexit, bár csendesebbnek képzeltem de így legalább szélárnyékban vagyok. Szeretem benne hogy pénztárca barát motor. Olajcsere 10.000km-enként, légszűrőt, gyertyát 30.000-nél cseréltem, gumikkal elmegyek 12-18 ezret, még a fékbetétek is legalább 60%-osak. Láncszetet sem cseréltem még. És viszonylag keveset fogyaszt.
Ami nem tetszik benne, az a hamar tönkremenő alsó kormánycsapágy, elrozsdál, bár 3000 ft bele az új. A kemény kupplung, a burkolat nélkülinek könnyebb, mert a kar után nem törik meg azonnal a bowdent.
De nagyon szeretem ezt a motort, még pár évig biztos megtartom. Sokat túrázom vele, külföldön is, rengeteg kiegészítőt lehet hozzá kapni. Doboz, idom, plexi.....stb.
ÚJ: Még mindig tökéletesen működik, pedig kb 30 országot megjártam vele Nordkapptól Marokkóig, újszerű kívül-belül.
- Alsó kormánycsapágyat cseréltem, kupplungbowdent cseréltem, TPS szenzort cserélik, bár az enyém jó, de ingyen csinálják.
- ÚJ: kuplungbowdent még egyszer cseréltem, más semmi nem történt vele.
Gyöngyösön 1000km-es szervíz
Miskolcon 10.000 km-es szervíz, csak azért 8, mert a nő ki akart küldeni a műhelyből, de én nem mentem. :-))
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |