Motorok » Yamaha

DT80 LC2

Nagy a kicsik között

A motort egy gépész manustól vettem, aki ha épp horgászni akart ezzel ment. A motorban a főtengelyt,lendkerekek,gyűrűket,tömítéseket cserélt, valamint ATHENA kormánycsapágyakat tett az előző kormánycsapágyak helyére!

Hazafelé lábon hoztam,hogy megismerjük egymást! A Simson után egy erőgép volt, kiváló menetteljesítménnyel (75-80km/h átlagsebességgel jöttem), kiválú rugózással, bár az első kissé puha! A hátsó dobfék kissé gyenge, de ezt kompenzálja az első tárcsafék!

Mivel egy '93-as motorkerékpáról beszéltünk, átnézettem az elektronikát, de semmi probléma nem volt vele! Minden működött, beleértve a különolajozást is!

A kis DT-t én földesúton soha nem használtam, mivel számomra túl szép, és túé jó volt,hogy terepen széthajtsam! Így maradt a betonút. Mivel ugye a blokk 6 sebességes, szerintem az első 3 fokozat elég közel van egymáshoz! Az én motorkerékpáromon egy Gianelli kipufogó rendszer volt, így magasabb fordulaton kezdett el húzni, de ott nagyon! Kb 6000-től húzott 8000-9000ig mint a vaddisznó! Bár nem sokszor próbálgattam,csak mikor kihúzattam!
Nagyon jól ki lehet látni a sorok fölött, mivel elég magasépítésű motor. Akkora mint az 125ccm-es társai! Tévedés ne essék, ez NEM POWER szelepes!

A motorkerékpár nagyon megbízható, és igénytelen! Mikor elővettem 1 RÚGÁSRA már járt is! Persze néha megmakacsolta magát, például ha hideg volt, de akkor is szivató rá + 2 rúgás és már járt is a ketyere!
Pörgetés előtt érdemes menni vele addig, mig az üzemihőfokot el nem éri, ami kb a felénél van a hőfokmérőnek! Amíg nem meleg, nem pörög ki eléggé, és füstöl is nagyon!

Van egy DT begegség, mégpedig a berúgószerkezet! Ilyenkor a közvetítő fogaskereket kell perselyezni!A 2RA-s hajtókaros változathoz nem kapni javítőszettet,ugyanis ez nem 18mm-es hanem 20mm-es alsócsappal rendelkezik!

Végszónak annyit,hogy ez egy nagyon remek,megbízható és kiforrt technika, amibe szinte csak tankolni kell,de igényli a minőségi full szintetikus olajat! Kezdőknek,haladóknak, vagy aki a természetben akar motorozni bátran merem ajánlani!A vétellel vigyázni kell, mert gyárilag a DT80-as 9,5 LE, Gianelli kipufogó rendszerrel is csak MAX 11LE! A motor, és alvázszámra figyeljetek oda, mert ha nem eggyezik, valószínű,hogy mindenhonnan összerakott motor! A piros vázas DT-k az igazi japán gyárban készült Japánban, a lila vázas az a Yamaha brazil gyáraiban!

Tisztelettel:

T.Dániel

- Elektronikai meghibásodás ----> index, féklámpa

Van egy nagyon megbízható, jó árban dolgozó szerelő Kiskunfélegyháuán!

Fenntartási költség (3) Évjárat 1993
Előző motorja? S51 Következő motorja? TDR