Motorok » Yamaha

Yzf 1000 r Thunderace

Morgó :)

Yamaha ybr, Bmw f650 után ültem fel rá. A próbakör után majdnem otthagytam, mert elviselhetetlenül kényelmetlennek és nehéznek tűnt. Ezt erősen kompenzálta a hátbarúgás szerű gyorsulás, ami tovább javult a karburátorok kipucolása után. Kicsit darabos, kicsit érzékeny a gázkar, de megy mint a meszes. Elég sokáig tartott megtalálni a normális üléspozíciót, mert ha előre ültem, elforgott alatta a kerék, ha hátrébb ültem, emelgette az elejét... Miután meglett a jó pozíció (térddel szorítva a tankot, középen ülve) már nem is volt kényelmetlen. Sokan csuklófájdalomra panaszkodnak, de a múltkori 420 km-es túra (Miskolc-Aggtelek-Poprád-Lomnic-Kassa-Miskolc) után csak a térdem fájdult meg, de ez betudható a rozoga fizikumomnak :) Ami negatívum: 175 cm-nél alacsonyabbaknak nem ajánlom, mert nem fogják elérni a kormányt, valamint kalkulálni kell, hogy kb 200-250 km-enként nem árt megállni kinyújtózni, elég nehéz (220 kg), nagyon hiányzik belőle a 6. fokozat. Ami jó: nagyon jó a szélvédelme, nagyon nyomatékos (5.-ben 50-től 290-ig megy), jól pakolható (jól elhelyezett rögzítő fülek), meglepően jól lehet vele furakodni a pesti dugókban, + megy mint a barom :)

- Karburátorok egyik rögzítő füle lerepedt, mert megtépte az előző szerelő; az idom műanyaga idővel rideggé válik, hajlamos repedezni + a műszerfal egység gumi ágya szopósodott ki, emiatt eléggé integet, ha rossz úton megyek. Az olajra érdemes figyelni; bár a motul olaj-választója 10w40 vagy 10w50-et ír hozzá, a legjobb a 20w50-es full ásványi. 10w40-nel a primer lánc vállalhatatlanul csörög + eszi is elég rendesen. Normális olajból alig fogyaszt.

Gödön a pesti úton nagy barna kapu. Fiatal motoros srác, gyorsan és jól dolgozik.

Jómagam.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996