Méregzöld - de örömet okoz
A motor újonnan került hozzánk. Édesapám két év alatt éppen csak bejáratta, mire aztán megszereztem a jogosítványt. A normál használatot három szezon futárkodás egészítette ki. (Nem főállásban, csak fősuli mellett.)
Szervizigénye mérsékelt: ötezrenként olajcsere, minden második alkalommal láncszett- és hátsógumicsere. És kb ennyi. Akkumulátort például vagy 6 év után kellett cserélni.
Fogyasztása pontosan 3 liter futár üzemmódban. Vízre nem érzékeny, a gumi is meglehetősen jól tűri a nedves útfelületet. Hangja finom, mechanikus zörejekkel csak mérsékelten színesített. Magas - alacsony ember kényelmes helyet talál rajta.
Az 5 fokozat sokszori végigkapcsolgatása jelentősen amortizálta a kuplungos kezemet meg a váltós lábfejem. A jelentős motorfék viszont kímélte a jobb oldali végtagjaimat.
Fényezése az eltelt idő alatt nem mattult vagy karcolódott. Két kisebb baleset, két eldőlés, az állandó bőrig ázások és a vízionált költségek késztettek egy új robogó vételére.
Sokat bírt ki (gondolom a postások tudnának igazán mesélni), a teljesítményére sem panaszkodtam (bár a szembeszél jelentősen visszafogta). A1-es jogsihoz bátran ajánlom.
- - láncszett csere 10 ezer km-enként
- - vészleállító kontakthibás lett - házilag rendbetéve
- - kuplunbowden elszakadt (a kuplungkar cseréje nem sikerült tökéletesre, és így kidörzsölődött)
- - fékbetét (20 ezernél)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |