Megbízható igásló
2013 májusban vettem, 79e km-rel, mert szerettem volna egy szaladgálós motort. Az XBR-t ( http://nepitelet.hu/motorok/honda/benzindaralo/ ) nem szerettem autópályán/autóúton kínozni, kellett helyette egy A-B motor. Egész korrekt állapotban van, egy-két eldőlés nyoma látszott rajta, de nem volt vészes. A formája eddig is tetszett, főleg a 2 kipufogó a gyengém :)
Maga a motor semmi extra, jön megy, megáll, jól lehet motorozni, kényelmes. Sajnos a "gyári hibák" ezen is jelen vannak:
- A kuplung zörög (bár a szerelő szerint ez még a halkabbak közé tartozik)
- 60 km/h környékén szitál az eleje (bár van benne kormánylengéscsillapító is)
A fék a maga módján korrekt, de húzni kell rendesen hogy megálljon. A lámpa fényereje is hagy némi kívánni valót maga után. A váltója - a HONDA után - kissé nehezen kapcsolható.
A karburátorral volt probléma - sokat fogysztott - de ebay-en lőttem egy karbit aztán a 2-ből lett egy jó összerakva. Azóta a fogyasztás is normalizálódott (5-6 l között), bár a fórumokon leírt 4 l/100km-et nem tudtam megközelíteni sem :D
Voltam vele egy 3000 km-es körtúrán, ezelőtt rakattam bele egy szivargyújtó aljzatot, ill vettem hozzá még 2 oldaldobozt is. A túrát hiba nélkül teljesítette, de magasabb vidéken (2000 m felett) azért kissé fulladozott (még a karbik felújítása előtt).
A futómű jól bírja a kiváló magyar utakat, kissé puhára van hangolva. Nagyon kezes a motor, jó úton olyanokat "merek" vele dönteni, hogy meg is meglepődök magamon :D
Ajánlom kezdő, nyugodt motorosoknak mert jól kezelhető, jól motorozható, egyszerű léghűtéses technika, kényelmes motor. A 61 lóerő nem fogja letépni a fejed, de a fogyasztása sem tépázza meg a pénztárcád :)
Nálam nagyon bevált, általános "mindenre" jó motor.
- Kuplung csúszott, kicseréltettem.
- Szokásos olaj, olajszűrő, gyertyák, gumi.
- Karburátort felújítattam, mert elég sokat evett.
Battai szerelő
Ügyes, olcsó, gyors :)