Lineáris nyomatékgörbe
Kipróbáltam már a legtöbb jelenleg kapható utcai 1000 ccm-es sportmotort. Nem akarnám kijelenteni hogy az R1 a csúcs és mindenki ilyet vegyen mert a többi egy fos. Ez teljesen izlés dolga és én nem a yamahánál vagyok értékesítő. Mindenki olyan motort választ ami épp neki tetszik.
Nekem ez tetszett. Szép forma, dinamikus menetteljesítmény (mégiscsak 1000ccm) megbízható motor és nem robogó méretű váz. De talán a legjobb tulajdonsága hogy alul is húz!!! Mig a legtöbb uj 1000-es gép csak 6000-7000 ford között kezd el dolgozni (addig egy jobb MZ is meggyalázza), addig ez már az alsó ford. tartományban is erős. Sőt ha kicsit bátrabban huzód a gázt, ne lepődj meg amikor elemeli az elejét teljesen spontán. Nem kell a gázt csapkodni hogyha kerekezni akarnál vele. (2004 esen muszály...) No, e tulajdonságai miatt nyugodt szívvel mondom hogy jól kezelhető, könnyű vele motorozni.
Extra felszerelés:
-sportdob: szinte kötelező mert amugy elég beteg hangja van
-kormánystabilizátor(Öhlins): nem is értem miért nincs rajta gyárilag??? a lényeg hogy nagyon fontos mert amugy rázza az elejét valószinűleg a kiváló minőségű útjaink miatt.
-sportlégszűrő
-áttétel: 1 foggal kisebb elől (15), nagyon jó dolog, teljesen más motort kaptam, végre 10 el kevesebbet megy (szörnyű)
-bukógomba, hátsóüléstakaró....stb
De ugye ha nem lenne benne semmi rossz akkor túl szép lenne hogy igaz legyen. Ugy hogy azért van benne rossz is. Mégpedig a fék egy kicsit gyengére sikerült gyárilag. Vettem bele valami tuning, hi-tech betétet amitól jobb lett, de még nem az igazi, valószinűleg a fémfékcső lesz a megoldás.
Összeségében akinek tetszik a forma, nem akar ujjat venni vagy hozzám hasonlóan magasabbra nőtt én nem akarna egy bmx-méretű GSXR-en nyomorogni annak bátran ajánlom. Három dologra kell költeni: benzin, olajcsere, gumicsere.
- Elromolni??? Nem olasz motort vettem...
Peugeot-Yamaha Autósziget, Pécs. Gyenge hozzáértés jó sok pénzért.
Veszi Ferenc alias Feró!!! Csakis hozzáfordulok. Az egyetlen ember ebben a régióban aki ért a futómű állitáshoz.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |