Motorok » Yamaha » YBR125 (124 cm3)

YBR125 (124 cm3)

Legmegbízhatóbb utitárs

Nagyon jó KIS motor. A kis jelző szinte mindent elmond. Kis súly, kis fogyasztás (2.5-2.8 l/100km), kis fenntartási költség, kis sebesség(max 90km/h, de 80 fölött már nagyon bizsergeti a hátsómat), kis kockázat, meg a motor is kicsi. 186cm és 82kg vagyok, ezért hosszabb távon nekem kényelmetlen is, de amire vettem arra megfelelő. Ez az első motorom, munkába járásra vásároltam, használtan. Nagyon kezesbárány. A munkahelyemre 30 km-t kell megtennem hegyeken és 3 településen át, ami 30 perc alatt sikerül. Van benne 10%-os emelkedő, is, amit 5.-ben max 60km/h-val bevesz. Nem hagyott ott sehol, nagyon megbízható moci. -10 fokban is indul, és használtam is majdnem egész télen.
Negatívum csak annyi, hogy 30km-után már kényelmetlen (bár ez lehet hogy a méretem miatt)
Mivel megszerettem a motorozást, és már nem csak munkába járásra akarom használni ezért le fogom cserélni, de nagyon örülök neki, hogy ezzel kezdtem a motoros életemet.
Ezzel a típussal körbe mentek a világon. Itt az összefoglaló: http://www.talesfromthesaddle.com/

- Semmi, csak kopás miatti csere:
- lánc, fogaskerekek
- olaj, fékolaj