Legenda fiataloknak
Elsősorban azzal kezdeném hogy az egyik legjobb tanulómotornak tartom!ennek több oka is van. szerintem a teljesítménye pont akkora hogy egy kerzdőt sem vág földhöz és ha már jobban belejött akkor azért később is elég a játszadozásra!A 12,5 lóerős kis xt nekem elég nyomatékosnak tűnt!a végsebessége alattam(95 kg vagyok) 105-108 Kmh volt!szerintem bőven elég!egyébként is ezt a motort nem erre találták ki!A terepképességei nem olyan rosszak de nem is olyan jók! de ezen lehetne javítani egy másik gumival mivel a gyáriak nem terepre készültek szerintem! kb olyan 3070 (aszfalt erep)arányban vannak!A felfüggesztés városban nagyon jó a kátyúk nagy részét elnyelik! terepen lehetne egy kicsit nagyobb a rugóút!két személynél is ez a helyzet!kicsit kevés ez a rugóút ami van!Az első fék az egy nagy hátránya az r szériának!(sajnos)! elég gyenge ha erős fékezés következik be!ami még nagyon tetszett a motorban az a játékossága , a könnyen kezelhetősége az olcsó fenntartás a fogyasztása és a vátója! a váltója olyan mint a vaj!Az olajszintet tanácsos folyamatosan figyelemmel kísérni de eddig még egyszer sem töltöttem utánna mivel nem volt rá szükség!A benzin visszajelzőt szerintem elég rosszul kalibrálták mert ha jelez hogy kevés a benzin akkor még egy csomó kilómétert elmegyek vele :) Nyáron nagyon melegben több óra használat után sem melegszik túl!hidegben is jól indul! a szivatót ki kell tapasztalni! Az alapjárat 1600rpm alapból de egy idő után felmegy 2000-2500rpm re!A szerelőm szerint ez normális, nem jelent problámát! Sokszor tapasztaltam hogy ha 5. sebességben mentem és motorfékkel lassultam és utánn ráhúztam a gázt akkor a motor egy kicsit megtorpan!De ez nem a motor hibája mert ez tipikus 4ütemü 1hengeres kisköbcentis motorok tipikus dolga!!!
Összegezve nekem nagyon megynerte a tetszésemet a motor és ha mégegyszer ennyi idősen(18) motort vennék akkor biztos hogy ezt választanám!!!
- Akkumulátor (De garanciába cserélték)
- semmi más gondja nem volt még
Yamaha -Salamon Sopron
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |