Motorok » Yamaha » Yzf-R6 2006 (599)

Yzf-R6 2006 (599)

Japán penge, olasz dizájnnal

Amikor megjelent ez a modell, a Motorrevüben egy nagy poszter volt a piros-fehér verzióról. Nagyon tetszett. Egy Fazerem volt előtte, amivel olyan bajaim voltak, hogy a dizájnja nem teljesen tetszett és pályázni korlátozottan volt alkalmas. Végül a fekete festésűt vettem, nem a pirosat, mert normál utcai ruhában hülyén néz ki az ember a piroson. Ahhoz csak a piros-fehér bőrruha passzol. Hiába telt el két év a megvásárlása óta, még mindig nagyon tetszik a dizájnja. Olyan, mintha nem is japánok, hanem legalábbis olaszok tervezték volna. A parkolókban is sikernek szokott örvendeni.
Két szezon alatt belepakoltam az R6-ba 20e kilométert. Rengeteget túráztunk vele két személlyel. Franciaország, Montenegró, Erdély, osztrák Alpok. Nekem kényelmesebb a gép, mint a Fazer volt és a párom is ezt mondta róla. Egész jól fel tudtuk csomagozni is a túrákhoz: két szövet oldaltáska, tanktáska.
Versenypályán tökéleteset produkál. Egyedül a fékcsöveket cseréltem le benne fémre, mert elmelegedtek a műanyag csövek és elment a fékhatás.
Motoros szezonban az R6-tal jártam dolgozni, városban is ezzel szaladgáltam. Talán ide alkalmas kevésbé. Időbe telt megszokni a Fazer után a kormány kis elfordulási szögét. Ezen kívül nyáron eléggé melegszik, a hőt meg a lábra fújja a ventillátor. De azért itt is elvoltam vele.

- Semmi nem romlott el rajta.

Yamaha World

Yamaha Harmati

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 22000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.4/10)

Yamaha