Motorok » Yamaha » Xjr 400 1996 (400)

Xjr 400 1996 (400)

Imádnivaló társ

1 éve vásároltam egy 1997-es XJR400R-t. Első tapasztalat, hogy szerintem az NGK CR8-at jobban szereti mint a CR9-et. Jól meg lehet pöretni, igaz nem Gixxe-R, de nem is ez a lényege!! Szerintem tökéletes NAKED!! Nagyon szép forma, léghűtés (és olaj) miatt nagy blokk. Egyszerüen szép. És jó! Javíttani az első telót kellett. Szimeringcsere volt így 27000-nél, de lehet kapni 2500Ft-ért párban. A többi csak szervíz, igaz kiadásban tetemes összeget jelentenek: gyertyacsere, motorolaj + szűrő, lánc + lánckerekek. A hátsó lengéscsillapítók Öhlins létükre elég puhák két személynek!! Ugyanezzel a beállítással egy személy alatt meg pattog... Japán belpiacos modell lévén, jobb ha mindig viszed magaddal a mintaalkatrészt amit cserélni akarsz, mert kicsit körülményes tud lenni néha a rendelés. Kevés olyan márkaszerviz van amelyik pontos szervizadatokat tud közölni erről a típusról. Nekem kellett utánajárnom (japán manualból), hogy pl: az első telóba 420-450cm³ olaj kell (évjárattól függ). Nem nagy ügy, csak akkor mikor fel kell tölteni olajjal!! A Yoshimura 4:1 kipufogó rendszerrel kifejezetten szép sportos hangja van. Az R-es verzió dupla 4dugattyús Brembo első fékei sokkal jobban fognak mint a „gyári” 2dugattyús fékek. A motor 60-65C° -os olajjal van igazából üzemi hőfokon (Yoshimura DMM szerint is). A középállvány hiánya néha bosszantó! Egyébként nagyon strapabíró, gyönyörű motor!! Csak ajánlani tudom!!

- Ezekből csak a teleszkóp szimering a hiba:
- Gyertya csere (CR9E) 2500.-
- Motorolaj és szűrő csere (Agip Racing) 3800.-/L
- Lánc csere (DID 520VM Gold) 25000.-
- Lánckerekek (JT) 9000.- /2db/
- Telószimering csere 2500.-
- Teleszkóp olaj 3000.-/L

Fenntartási költség (7) Évjárat 1997
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 22000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.1/10)

Yamaha