Ideális mindenes
Több nagymotorom is volt előtte (gsx-r600,cbr600,BT1100), de mégis az FZ6-ot szerettem a legjobban mind közül. Nagyon sokoldalú motor meglepően jó motorral és futóművel. A sok 600-as után valami nagyobb 4hengerest kerestem de adódott egy lehetőség és nagyon jó áron rátaláltam egy FZ6-ra amit rögtön meg is vettem.Nem vártam tőle semmi extrát de a próbaúton nagyon kellemesen meglepődtem. A motor 600as mivoltjához képest meglepően nyomatékos már viszonylag kis fordulaton is. Az előző cbr600-om 7000 fordulatig szinte semmit sem produkált majd 7000rmp-nál hirtelen megindult. Az FZ6-os már nagyon szépen tol 4000 fordulattól de igazán 8000 és 14000 fordulat között van elemében. Egy kezdő is simán elterelgeti de egy profi sem unatkozna rajta. Fogyasztása túrázós tempóban 5,5 liter de ha nagyon húzod a fülét akkor sem megy nagyon 7l fölé.
Negatívumként a kemény gyári üllést említeném...100km után már igen sajogott a hátsó részem. Az első fék sem tartozik a legjobbak közé, főleg kétszemélyes üzemmódban nagyon gyöngének érződik de ezen a fém fékcsövek segítenek.
A gyári kipufogó nagyon halk,nekem már szinte zavaró volt,hogy alig hallom menet közben a hangját. Ezt a "problémát" egy Leo Vince rendszerrel orvosoltam, a motornak gyönyörű hangja lett és szerencsére a fogyasztás sem változott.
Összegezve a dolgokat aki ezt a motort választja nem fog csalódni! Nagyon sokoldalú járgány, egyaránt alkalmas hosszabb túrákra és kanyarvadászatra is.
- semmi
magam szereltem (csak olaj+szűrő csere volt)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző motorja? | cbr 600 | Következő motorja? | Z 1000 |