Ez kérem egy műszer
Hosszas vívódás után (Hornet? GSR?Bandit?) végül megláttam bordóban a 2006-os fejidomos modellt és nem volt kérdés tovább.
Bár hallom sokan hangosabbra cserélgetik a dobot, én pont azt a kis finom, yamahás hangját szeretem. Nagyon kényelmes az üléspozíció, több száz km után sem merevedik meg a csukló. Az ülés nekem kicsit kemény, de valszeg még változik, ha jobban beülöm. A szélvédelem 120-130 km/h-ig jó, az felett elkel a túraplekó.
A fékek nagyon jók, de ha újat veszel vigyázz, mert kezdetben szokni kell az adagolását (kicsit szokatlanul harapós).
Amikor megvettem, a műszerfala egyáltalán nem tetszett de aztán megszoktam, sőt megkedveltem.
Az alaktrész nem olcsó Yamaháéknál, egy minőségi (pl LSL) bukógomba nagyon jó befektetésnek ígérkezik, ha dőlne a motor.
A gyári Bridgestone Battlax abroncsok tök jól passzolnak a motorhoz, a jó futómű, a kis tömeg és az ideális tengelytáv miatt jól lehet döntögetni.
A fogyasztása elég jó, ha húzom neki, akkor se ment még 5,5 fölé. A tank majdnem 20 literes, ami áldásos egy dolog, egyszer kicentiztem, és 380 km-t mentem vele egy tankkal.
Az ülés alatt nagyon kevés a hely, szinte csak az eü csomag fér el.
Összességében amire vettem (hétvégi kanyargások, hosszabb-rövidebb túrák) tökéletesen alkalmas.
- Még semmi.
- A motorszalonban valszeg rosszul rakták össze, mert a rendszámtartót majdnem elhagytam, mire hazaértem, csak a szentlélek tartotta.
Yamaha Kalmár - Szeged
Az egyeztetett időre elkészült az első szerviz. A számla összege megfelelt az előzetes infonak.
A szerelő lelkiismeretesn dolgozott, érdeklődésemre, miszerint mire számítsak elmondta, hogy a TPS szenzor szokott elromlani, de gariban cserés.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2006 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |